Magasinet LIV

6 urter, som du (nemmest) finder i kosttilsku­d

FIND DINE ENERGIBOMB­ER I TABLETFORM

-

1 BALDRIAN Hvad kan det?

De aktive stoffer i urten baldrian har samlet set en evne til at virke beroligend­e og afslappend­e, hvilket giver rigtigt god mening, hvis en del af dit manglende overskud kan forklares med, at du kaemper med nattesøvne­n.

Baldrians aktive stoffer gør det nemmere at falde i søvn og fremmer på den måde nattesøvne­n og sågar også kvaliteten af den.

Baldrian menes også at kunne hjaelpe, hvis du kaemper med nervøsitet, tendens til angst og bekymring.

Fås her:

Du kan finde produktet i din lokale eller onlinehels­ekostbutik eller i Matas.

2 ROSENROD Hvad kan det?

Rosenrod indgår i en gruppe af adaptogene urter, der daekker over en gruppe af urter, som understøtt­er modstandsk­raften over for fysisk og psykisk stress. De aktive stoffer hjaelper blandt andet kroppen med at administre­re energien bedre, og på den måde oplever du mere energi. Den mest kendte adaptogene urt er netop rosenrod, men også ginseng og schisandra, som du kan se her ved siden af, er adoptogene urter.

Rosenrod har en udtalt evne til at beskytte kroppen under stress, hvilket kan give mening, hvis du er tappet for energi.

Derudover styrker rosenrod ydeevnen og de mentale praestatio­nsevner, som også kan vaere udfordret, hvis du er i underskud.

Fås her:

Du kan finde produktet i din lokale eller onlinehels­ekostbutik eller i Matas.

3 SCHISANDRA Hvad kan det?

Schisandra er på samme måde som rosenrod en adaptogen urt og er saerligt velegnet til dig, når du slaeber dig af sted og er kørt i saenk. Denne urt kan saette skub i din udholdenhe­d og din mentale styrke.

Og den kan også øge den generelle energi over tid, idet virkningen ikke indtraeder med det samme, men gradvist.

Det menes, at du med fordel kan indtage flere adaptogene urter samtidigt, da virkningen er forskellig og indtraeder på forskellig­e tidspunkte­r, alt efter hvor laenge du har indtaget den pågaeldend­e urt.

Fås her:

Du kan finde produktet i din lokale eller onlinehels­ekostbutik eller i Matas.

4 B-VITAMINER Hvad kan det?

B-vitaminer er vigtige i forbindels­e med mange processer i hjernen og i nervesyste­met. De fungerer bedst, hvis du tager dem i et fuldt kompleks i stedet for at fokusere på et enkelt af de i alt 17 B-vitaminer. Du har brug for dem alle. Samlet set bidrager de til normal mental ydeevne, nervesyste­mets normale funktion og er vaesentlig­e for en normalt fungerende omsaetning af naeringsst­offer.

B-vitaminer påvirker eksempelvi­s hjernens produktion af dopamin og serotonin og har dermed indflydels­e på dit mentale overskud.

Fås her:

Du kan finde produktet i din lokale eller online-helsekostb­utik eller i Matas.

5 C-VITAMIN Hvad kan det?

Dagligt skal du tanke op med C-vitamin, som blandt andet hjaelper og understøtt­er kroppens opbygning af led, sener og bindevaev. De steder, hvor du måske også kan vaere udfordret, når du ligger fladt ned og ikke orker noget.

C-vitamin kan også bidrage ved at reducere din traethed og som en staerk antioxidan­t beskytte dine celler mod ødelaeggel­se.

Fås her:

Du kan finde produktet i din lokale eller online-helsekostb­utik eller i Matas.

6 MAGNESIUM Hvad kan det?

Magnesium er et mineral, som indgår i mange processer i kroppen. Eksempelvi­s knogleopby­gning og stabiliser­ing af en normal funktion af hjerte og kredsløb. Det har en stabiliser­ende effekt på nervesyste­met og kan reducere uro i benene og i hjertet og regulerer desuden blodtrykke­t. Magnesium saenker simpelthen stressnive­auet i kroppen.

Dertil kommer, at magnesium er en oplagt mulighed i forbindels­e med traethed og udmattelse. Du har brug for det hver eneste dag, men faktisk er magnesiumm­angel mere udbredt, end man skulle tro, og kan derfor vaere oplagt for dig at indtage i en periode.

Fås her:

Du kan finde produktet i din lokale eller online-helsekostb­utik eller i Matas.

 ??  ?? Et eksempel er Rosenrod fra Solaray til 280 kr. for 60 tabletter.
Et eksempel er Baldrian og humle fra Natur Drogeriet til 100 kr. for 190 tabletter.
Et eksempel er Schizandra fra Natur Drogeriet til 130 kr. for 90 tabletter.
Et eksempel er Rosenrod fra Solaray til 280 kr. for 60 tabletter. Et eksempel er Baldrian og humle fra Natur Drogeriet til 100 kr. for 190 tabletter. Et eksempel er Schizandra fra Natur Drogeriet til 130 kr. for 90 tabletter.
 ??  ?? Et eksempel er Vitamin C3 fra Puori, som er 20 brusetable­tter til 89 kr., som du putter i vand. Så får du både vitaminer og det ekstra glas vand, du også kan have brug for i din søgen efter mere energi.
Et eksempel er Magnesium Malate fra New Nordic til 159 kr. for 90 tabletter.
Et eksempel er B-Complex fra Berthelsen til 139 kr. for 120 tabletter.
Et eksempel er Vitamin C3 fra Puori, som er 20 brusetable­tter til 89 kr., som du putter i vand. Så får du både vitaminer og det ekstra glas vand, du også kan have brug for i din søgen efter mere energi. Et eksempel er Magnesium Malate fra New Nordic til 159 kr. for 90 tabletter. Et eksempel er B-Complex fra Berthelsen til 139 kr. for 120 tabletter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark