Magasinet LIV

FRITERET TOFU MED TRAGTKANTA­RELLER, BROCCOLI OG CITRON- OG SESAMSAUCE MED PANKO- OG SESAMDRYS

-

Tragtkanta­rellerne her bidrager med en virkeligt god smag og et godt bid.

Tid: 40 min. + 5 min. ovntid Til 4 personer

200 g tragtkanta­reller 250 g broccoli

2 spsk smør

300 g fast tofu

1 dl polenta

2 tsk salt

½ dl rapsolie

Citron- og sesamsauce:

1 dl sød chilisauce

¾ dl friskpress­et citronsaft ½ dl riseddike

2 spsk tahini (sesampasta) 1 ½ spsk japansk soja

1 ½ spsk sesamolie

½ tsk chiliflage­r

Panko- og sesamdrys: ½ dl panko ½ dl sesamfrø, gerne både sorte og hvide

½ tsk flagesalt

Pynt: koriander

Sådan gør du:

1. Citron- og sesamsauce: Bland alle ingrediens­erne i en kasserolle. Lad dem koge op og simre ca. 5 min. Blend saucen glat med en stavblende­r.

2. Panko- og sesamdrys: Taend ovnen på 175 grader. Spred panko, sesamfrø og flagesalt ud i en ovnfast form. Rist midt i ovnen 510 minutter, til det bliver gyldent. Rør rundt i det en gang imellem.

3. Skaer eller pluk broccolien i buketter. Kog dem i letsaltet vand 23 minutter. Skyl dem af med koldt vand, og lad dem dryppe af.

4. Steg tragtkanta­rellerne på en tør pande, til vaesken er kogt vaek. Tilsaet smør, og fortsaet med at stege 10 minutter. Stil til side.

5. Bland polenta og salt i en skål. Skaer tofuen i terninger, og tør dem med køkkenrull­epapir. Vend tofuen i polentamik­set, og steg terningern­e i olie på en varm pande, til terningner­ne bliver gyldne hele vejen rundt. Lad dem dryppe af på køkkenrull­epapir. Gem 1 tsk. af olien på panden, laeg broccoli og svampe på panden, og rør rundt, til det bliver varmt.

6. Laeg tofu og svampegrøn­t på et fad. Drys panko og sesamdrys over, pynt med grofthakke­t koriander, og anret med citron og sesamsauce­n.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark