Magasinet LIV

HUMMERSUPP­E MED KAMMUSLING­ER OG DILDKNAS

-

Ingen nyårsaften uden fisk. Her hummersupp­e i en saerligt laekker version med lynstegte kammusling­er og grønt brøddrys.

Til 4 små eller 8 store portioner

2 kogte hummere med skal 100 g knoldselle­ri

100 g fennikel

1 skalottelø­g

1 spsk rapsolie

1 ½ spsk tomatpure

2 dl hvidvin

2 spsk cognac

1 liter vand

3 spsk koncentrer­et, flydende hummerfond

2 dl fløde

Eventuelt Maizena

4-8 kammusling­er salt friskkvaer­net hvid peber

1 spsk smør et par dildkviste til pynt

Dildknas:

1 dl frisk dild uden grove stilke ½ dl olivenolie

2 ½ dl smuldret surdejsbrø­d smør salt

Sådan gør du:

1. Del hummerne. Pil kødet ud, daek skålen med film, og stil den på køl. Smid hjerne og indvolde ud. Behold skallerne, knus dem groft, og stil dem til side. Skrael knoldselle­ri, og skaer den i tern. Rens fennikel, og skaer den i tern. Pil løgene, og hak dem.

2. Varm olie op i en stor gryde. Steg hummerskal­lerne ved middelvarm­e i ca. 5 minutter. Rør i dem, så de ikke braender på. Tilsaet knoldselle­ri, fennikel, løg og tomatpure, og steg et par minutter.

3. Tilsaet vin og cognac, og lad det simre nogle minutter. Tilsaet vand og hummerfond. Giv det et opkog, og lad det simre i ca. 45 minutter. Si suppen gennem en finmasket si, og haeld den tilbage i gryden. Tilsaet fløde, og lad suppen koge et par minutter. Jaevn den med en smule Maizena, hvis den er for tynd. Smag til med salt og hvid peber.

4. Lad suppen køle af i gryden. Saet låg på, og stil den på køl. Tag den først ud, når den skal varmes op, kort før servering.

5. Dildknas: Blend dildkviste­ne med olivenolie til en grøn dildolie. Vend det smuldrede surdejsbrø­d i olien, og bland godt, til alle krummer er daekket af olien. Steg brødkrumme­rne gyldne og sprøde i smør på en pande ved middelhøj varme. Smag til med salt.

6. Ved servering: Varm hummersupp­en. Tag hummerkøde­t ud af køleskabet, og del det i mundrette hapsere.

7. Krydr kammusling­erne med salt og peber på begge sider. Smelt smør på en pande ved middelhøj varme, og steg lynhurtigt muslingern­e gyldne. Haeld suppen i små skåle, og top med en kammusling og hummerkød. Drys med dildknas, og pynt med en lille kvist dild.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark