Magasinet LIV

TORSKERYG MED BAGTE PORRER, CREMET JORDSKOKKE­MOS OG BACON

Elegant, let ret med jordskokke­mos og søde, bagte løg med kryddersmø­r.

-

Til 4 portioner

600 g torskeryg, som er den tykke del af rygstykket salt friskkvaer­net sort peber

1-2 spsk + 50 g smør

140 g bacon

Kørvel eller andet grønt til pynt

Bagte porrer:

2 små eller 1 stor porre

1 spsk olivenolie 50 g smør

1 fed hvidløg 1 citron, skallen salt og peber

Jordskokke­mos:

Ca. 850 g kartofler 300 g jordskokke­r 50 g smør

3 spsk creme fraiche salt friskkvaer­net sort peber

Syltede rødløg: ½ dl eddike

1 dl sukker

1 ½ dl vand 1 rødløg

Sådan gør du:

1. Syltede rødløg: Kog eddike, sukker og vand sammen. Fjern fra varmen, når sukkeret er opløst. Køl af. Pil løget, og skaer det i tynde skiver. Laeg skiverne i lagen, og lad dem traekke mindst 30 minutter.

2. Cremet jordskokke­mos: Vask og skrab kartofler og jordskokke­r, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Haeld vandet fra, og lad dem dampe af. Knus kartofler og jordskokke­r groft, og blend så med smør og creme fraiche. Smag til med salt og peber. Stil til side.

3. Bagte porrer: Taend ovnen på 250 grader. Rens porrerne, men undlad at skaere bunden af. Del dem på langs, og laeg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ca. 20 minutter til, til de er møre og gyldne. Fjern den yderste skal, hvis den er blevet braendt. Rør smør med hvidløg, citronskal, salt og peber, og stil til side.

4. Stil ovnen på 175 grader. Del torskerygg­en i 4 stykker, og krydr med salt og peber på begge sider.

Steg torskestyk­kerne kort i 1–2 spsk smør ved middelhøj varme, til de er gyldne. Fjern dem fra panden, og laeg dem i et ildfast fad (medmindre panden kan gå i ovnen). Stil torskestyk­kerne midt i ovnen, og bag dem, til deres kernetempe­ratur når 52 grader. Lad porrerne varme med de sidste par minutter.

5. Steg bacon sprødt på en pande.

6. Brunet smør: Smelt 50 g smør, og lad det bruse forsigtigt af, til det bliver lidt mørkere. Hold øje med det, det går pludselig staerkt.

7. Ved servering: Varm jordskokke­mosen, er den for tyk, så spaed den op med lidt maelk. Tag porrerne ud af ovnen, og skaer dem over på midten. Laeg små klatter citronsmør på porrestykk­erne. Anret jordskokke­mosen, torskestyk­kerne og porrerne på 4 tallerkner. Haeld lidt brunet smør over, og drys med bacon og syltede løg. Pynt med lidt grønt.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark