Magasinet LIV

GYLDEN PANEER

I FORRYGENDE HOT & SPICY SPINAT

-

Til 6 personer

1 rødløg

2 fed hvidløg

4 cm frisk ingefaer

2 friske grønne chilier 2 spsk olivenolie

1 stor tsk garam masala 1 spsk mangochutn­ey 200 g frisk spinat

4 spsk yoghurt naturel 200 g paneer

1 stor tsk stødt gurkemeje salt og sort peber

Sådan gør du:

1. Dagen før. Kan også gøres samme dag. Skrael løg og ingefaer, og pil hvidløget. Skaer løget, 1 fed hvidløg, halvdelen af ingefaeren og 1 chili i tynde skiver.

2. Kom det på en tefalpande ved jaevn varme med 1 spsk olivenolie. Steg det i 5 minutter, vend i det undervejs, vend garam masalaen og mangochutn­eyen i og derefter spinaten.

Lad spinaten falde sammen, og kom derefter indholdet af panden i en blender. Tilsaet 2 spsk yoghurt, blend det glat, smag omhyggelig­t til med havsalt og peber, til du rammer plet. Køl af, kom et taetslutte­nde låg over, og stil på køl natten over.

3. Skaer i mellemtide­n paneeren i 2 cm store stykker, og kom dem op i en skål sammen med gurkemejen og ½ spsk olivenolie. Riv resten af hvidløget og ingefaeren fint ud over den, og vend det forsigtigt sammen. Daek med film, og lad paneeren marinere natten over på køl.

4. Servering. Steg paneeren på en tefalpande, vend den med en køkkenpinc­et, til den er gyldenbrun overalt. Prik den anden chili, og rist den ved siden af, til skindet er sort, tag den af panden. Haeld spinatcrem­en ved, og lad det småkoge i 5 minutter. Løsn cremen lidt med et par staenk vand om nødvendigt. Rør de 2 sidste spsk yoghurt i i hvirvler, og servér med den sortristed­e chili og måske et ekstra drys gurkemeje.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark