Magasinet LIV

GIV DIN MORGENMAD ET TJEK

– OG 25 ANDRE SKRIDT TIL DIT NYE, LETTERE LIV

-

Ting tager tid – også at blive sundere og mere energisk. Men på 12 uger kan du faktisk opnå større styrke og mere sundhed. Med fokus på kost og traening, men også ro. Her får du 26 skridt, som viser vejen. KOST

“Kig overordnet på din kost fremfor at gå op i detaljerne. Vil du forsøge dig med antiinflam­matorisk livsstil, så se på den som en helhed. Og på kosten som de byggesten, der danner grundlag for din traening og afslapning. Det hele haenger sammen,” konstatere­r Maria Borelius.

1. TID TIL MORGENMADS­TJEK

Hvis du ender med kun at aendre en ting, så aendr din morgenmad. Skift ristet brød og sød yoghurt ud med en smoothie med proteiner, fibre og sundt fedt. Det vil stabiliser­e dit blodsukker, så du ikke får lyst til at snacke kage, slik og andre tomme mellemålti­der.

2. START LANGSOMT

Små aendringer har også ret. Lav små justeringe­r på det, du allerede gør, som for eksempel at spise salat til maden. Tilføj støt og roligt flere grøntsager til din kost. Og skru samtidig ned for sukkerindt­aget.

3. KOSTEN ER DIN BENZIN

Og du fortjener da den bedste slags. Uden at få sved på panden kan du alene via kosten forbedre dit immunforsv­ar og balancere dit humør ved at spise varieret og sundt.

4. SPIS MIDDELHAVS­KOST

Forestil dig et bugnende marked fra en ferie sydpå. Og hamstr så løs fra alle boderne med frugt, grøntsager, baer, olivenolie­r, nødder og kerner, bønner, fuldkornsp­rodukter og friske fisk. Begraens indtaget af rødt kød, kødpålaeg og forarbejde­de madvarer i det hele taget.

5. TAENK 80/20

Straeb efter at taenke mere i helheden end i delene. Lever du sundt 80 procent af tiden, så må du gerne slippe tøjlerne lidt de øvrige 20 procent af tiden.

6. DYRK BAKTERIER

Det lyder måske lidt graenseove­rskridende, men når det nu er bevist, at vores tarmflora påvirker os både fysisk og mentalt, så er det da vaerd at kigge naermere på, ikke? Fermentere­t mad som kimchi, kombucha, surdejsbrø­d, A38 og yoghurt er ren forkaelels­e for tarmene og afgørende for, hvor meget naering vi optager fra den mad, vi spiser.

7. SPIS FLERE PROTEINER

Proteiner er kroppens byggesten, de maetter, og de opbygger vores muskler. Så flere af dem og gerne gennem vildtkød, aeg, bønner, quinoa, laks, lam og skaldyr.

8. DROP KALORIEFOK­US

Et gram protein og et gram kulhydrat giver samme maengde kalorier, men har ikke samme effekt. Sukker – kulhydrat – saetter gang i en inflammati­onsprocess i kroppen, det gør kalorier i proteinfor­m ikke.

 ?? ?? Et grønt drys kan få hvad som helst til at ligne smørrebrød , ikke?
Et grønt drys kan få hvad som helst til at ligne smørrebrød , ikke?
 ?? ?? Gå amok i supermarke­dets frugt- og grøntafdel­ing. Jo mindre forarbejde­t din mad er, jo bedre. NY START 2022!
Gå amok i supermarke­dets frugt- og grøntafdel­ing. Jo mindre forarbejde­t din mad er, jo bedre. NY START 2022!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark