Magasinet LIV

DIG, DER MÅSKE HAR HELBREDSAN­GST

-

Drop Google

“Uanset hvad du googler, vil det altid vaere de vaerste historier og diagnoser, der dukker op først, og det naerer angsten.”

Søg hjaelp

“Tal om det, lad det ikke vaere hemmeligt. Fortael om din angst, og vaer ikke bange for at modtage profession­el hjaelp fra psykologer og andre terapeuter.”

Pas på med at slide

“Del din angst, men overdel den ikke med dine naermeste. Du skal også kunne vaere sammen med din familie, uden at det er angsten, der fylder det hele. Er du på vej ned ad angstspira­len, så sørg for ikke at vaere alene, men del det med dine naermeste der.”

Fjern dig fra et usundt miljø

“Om muligt. Det har ikke vaeret nemt for mig, men det har haft en afgørende betydning for mig for at kunne komme videre.”

Fokusér på det positive i dit liv

“Taenk på alt det, der gør dig glad. Flyt energien til noget, der giver mening. Jeg er dagplejer for børn i udsatte positioner. Og fordi jeg er enormt fintfølend­e, kan jeg for eksempel maerke børnene, før de bliver kede af det. Den energi, der tidligere ville vaere gået til angsten, bruger jeg på dem.”

Gå lange ture, der gør dig traet

“På den måde maerker du dig selv på en anden måde. Og der er noget rart i at flytte sig rent fysisk.”

Overvåg dig selv

“Så du er opmaerksom på situatione­r, der kan give tilbagefal­d. Jeg ved for eksempel, at det kan trigge noget i mig at stå frem her, fordi angsten igen får fokus. Men jeg har også talt med både mine børn og min kaereste om at hjaelpe mig ved at lytte til mig, hvis angsten dukker op.”

Tag din medicin, og vaer stolt

“Medicin for psykiske problemer er stadig et stort tabu, men du slider dig selv op, hvis du ikke lader dig behandle. Antidepres­siver i en så lav dosis, at jeg fuldstaend­igt kan maerke mig selv, holder snor i min angst.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark