Magasinet LIV

“Azorerne er som balsam for min sjael”

-

Hvordan opdagede du Azorerne?

“Jeg kom til hovedøen São Miguel i 1984 på ferie sammen med mine foraeldre. Dengang var der ikke mange turister, der fandt frem til Azorerne. Her var ingen hoteller, ingen biler og kun nogle få restaurant­er. Mine foraeldre faldt pladask for øerne og købte en landejendo­m efter bare 10 dage. Året efter byggede de deres eget hus, og vi tilbragte hver sommer her fra 1985. I 1996 tog mine foraeldre et sabbatår på São Miguel. Siden flyttede de aldrig tilbage til det kolde nord igen.”

Hvad laver du på Azorerne?

“Jeg er uddannet inden for ledelse og har vaeret selvstaend­ig altid. Nu arbejder jeg som investerin­gsrådgiver og projektudv­ikler her på Azorerne. De fleste projekter er landbrugsr­elaterede, men med eksotiske varer som te, kaffe, avocado og vin, og så hjaelper jeg tilflytter­e, som vil købe ejendom her. Jeg har efterhånde­n et fantastisk netvaerk her, og jeg stortrives med min kaerlighed, vores tre børn, mine foraeldre og alle mine venner.”

Hvad er bare så typisk Azorerne?

“Vi har fint klima hele året, mellem 15 og 25 grader, som bare føles helt perfekt for helbredet. Det milde klima gør det muligt at bruge naturen og havet optimalt, og selv om alle øerne er vulkanske, så bidrager de mest positivt med varme kilder og en rig jord. Kriminalit­et er naesten ikkeeksist­erende, og vi lever et godt og ukomplicer­et liv her. Vi er ikke en destinatio­n med luksushote­ller, men har masser af plads og en frihed, som jeg ikke tror mange andre turistdest­inationer kan matche. Azorerne er som balsam for min sjael.”

Hvad er det bedste ved Azorerne?

“At her er så frodigt, og at vi kan vaere ude stort set hele året. På øerne dyrkes masser af frugt og grøntsager som for eksempel ananas, appelsiner, avocado og vindruer, og på markerne graesser køer, som bidrager med maelk til laekre oste. Her flyder med honning, og havet er fuldt af fisk. Vi er naesten selvforsyn­ende. I vores egen have dyrker vi omkring 30 forskellig­e slags frugter, blandt andre mango, ananas, cherimoia – på dansk jamaicaaeb­le – passionsfr­ugter, kiwi, banan, papaya, stort set alle typer af citrus, avocado, granataebl­er og tomater. Lyder det ikke fantastisk eksotisk?”

Hvad vil overraske mig mest ved Azorerne?

“Måske at vi har Europas eneste kaffe, te og ananasplan­tager! Øerne har et mildt og behagelig subtropisk klima, og den vulkanske jord er frugtbar. Takket vaere Golfstrømm­en er havet aldrig koldere end 17 grader. Du kan vaere heldig, at det måler 27 grader i en varm periode.”

Har du en favoritø?

“Alle øerne er smukke, men São Miguel er mit sted. Her er så meget at opleve, at du snildt kan tilbringe en uge eller to her, uden at kede dig. Er det din første tur til Azorerne, er det her, du skal begynde.

Lej en bil, kør rundt, gå ture, og leg opdagelses­rejsende.”

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark