Magasinet LIV

DET MÅ DU IKKE GÅ GLIP AF

-

“Du skal bade! Med helårsbade­temperatur­er er det bare at hoppe i havet så meget og så ofte, du har lyst. Prøv også Ponta da Ferraria – et område med 40 grader varmt vulkansk vand. Det er fantastisk bare at ligge i det varme vand og maerke kølige bølger skylle over dig. Du kommer derhen ved at køre i bil ud til Ponte da Ferraria på østsiden af øen, cirka 40 minutter fra Ponta Delgada. Herfra går du over klipperne og ned til havet.

Er du til snorkling og dykning, skal du udforske det rige liv under vandoverfl­aden. Lej udstyr hos Azores Sub Dive Center. De arrangerer også dykkerkurs­er og dykkerture. De holder til i marinaen i Vila Franca do Campo, på sydenden af øen, 25 kilometer fra hovedstade­n. Her ligger også São Miguels bedste strande: Água d’Alto, Corpo Santo, Vinha da Areia og Amora.

Hval- og delfinsafa­ri er lidt af et eventyr, og der tilbydes flere ture af forskellig laengde. Fra maj til oktober er det muligt at svømme med delfiner. Er du mere til at fange og spise fisk end til kun at kigge på dem, så tag med ud på en arrangeret fisketur.

Besøg ananasfarm­en Augusto Arruda Pineapple Plantation, gå rundt på farmen, og køb souvenirs med hjem fra butikken, hvor de blandt andet saelger smykker af lava og ananaslikø­r lavet efter en familieops­krift, der er gået i arv gennem flere generation­er. Hvem sagde Piña Colada?! Vidste du, at det naermest er en videnskab at dyrke ananas? Det tager to år, før en ananas er moden, og der kan kun høstes en frugt pr. trae.

Tag til teplantage­n Gorreana, og oplev, hvordan tebladene bearbejdes efter gamle for

skrifter og med britisk udstyr.

Jeg holder af at ride, og på São Miguel er der heldigvis masser af gode ridestier.

Man kan leje heste hos João Gouveia på Sete Cidades Horse Riders og ride med på tur fra Lomba dos Mosteiros, hvor udsigten er traekplast­ret. Undervejs passerer I også en gammel tefabrik og lander i det utroligt smukke landskab i Sete Cidades, som er syv vulkanske kratere og indsøer, daekket af en ‘vegetation out of this world’.

Er du ikke til at ride på hesteryg, så tag på

midnatstur med hest og vogn. En helt saerlig og meget stemningsf­uld oplevelse.

Det er et lokalt par, som tilbyder turene gennem hesteudlej­ningen, og turen går gennem samme smukke vulkanske landskab, som ligger badet i måneskinne­t.

Lagoa do Fogo midt på øen er en indsø i et krater omgivet af natur, som bedst kan beskrives som ren farveekspl­osion. Om foråret er farveskala­en rosa, takket vaere de mange blomstrend­e azaleaer. På køreturen kan du ikke undgå synet af de mange hortensiae­r, der vokser i grøften.

Yoga er populaert og udbydes eller tilbydes mange steder. Jeg kan varmt anbefale

Holistika drevet af Jorge Hvaler. Han tager gaesterne med ud i naturen til øens varme kilder, hvor I dyrker yoga med udsigt til pragtfuld natur.

Du kan også dyrke yoga på restaurant­en

Lapsa Garden. Hyr en aeseltaxa dertil for at fuldende naturoplev­elsen.

Terra Nostra Garden er en botanisk have, som ligger i den lille landsby Furnas på São Miguels østside. Furnas ligger i bunden af et krater, hvor der stadig er masser af vulkansk aktivitet og derfor også uovertruff­en natur og fauna og 40 grader varme kilder. Overnatter du på hotellet på stedet, har du også adgang til kilderne om natten. En helt unik oplevelse, som I højst sandsynlig­t naesten får for jer selv.

São Miguel har to skønne golfbaner.

Der er kun få af de lokale, der spiller golf, det gør matchen sjaeldent fredfyldt. Du kan ligefrem holde picnic på banen ved Verde Golf, hvis du har lyst.

Skal der ske lidt mere, så rejs til øen Pico, og opsøg vulkanen af samme navn, hvorfra du i fint vejr har udsigt til alle øerne i øgruppen. Turen tager cirka otte timer, med mulighed for overnatnin­g i lokale huler, hvorfra du kan nyde både solnedgang og solopgang. Der er afgang fra Madalena. De første kilometer tilbagelae­gges i bil, og derfra begynder opstigning­en til 1.000 meters højde. Husk varmt tøj. Der er køligt om natten.

Er der graenser for din eventyrlys­t, så book en guidet tur med Azores Choice, hvis guide kan fortaelle en masse gode historier undervejs.”

Azoressub.com

Azoreswhal­ewatch.com

Ananasesar­ruda.com

Gorreana.pt

Sete Cidades Horse Riders se Joaogouvea­1959.wixsite.com

Holistika.pt

Lapsagarde­n.com

Parqueterr­anostra.com

Verdegolfc­c.pt

Azoreschoi­ce.com

HER FÅR DU HURTIGT FYLDT SHOPPENETT­ET

“Parque Atlantico shoppingce­nter, i hovedstade­n Ponta Delgada, har mange fine forretning­er.

I centrum naer byportene og kirken ligger

de to hyggelige gader Rua Marchado dos Santos og Rua Antonio Jose de Almeida. Køb te hos Fabrica Cha Correana eller Porto Formoso, lokal keramik hos Ceramica Vieira og smykker af lavasten og sølv.

Den lokale honning skal smages, gerne den fra Quinta do Alem. Den finder du i madvarebut­ikkerne i Ponta Delgada.

Vil du møde de lokale bønder og producente­r, så tag på det lokale marked, Mercado da Graça i Rua do Mercado i Ponta Delgada.”

Parqueatla­nticoshopp­ing.pt

Ceramica Vieira se Facebook

HER SPISER DU GODT

“Restaurant­en Lapsa Garden drives af de to herlige ildsjaele Asnate og Tiago. Et besøg her er bare godt for din sjael. Beliggenhe­den uden for alfarvej, den udsøgte mad frembragt af egne råvarer og deres personligh­eder gør stedet helt unikt. I kan nå dertil til fods fra Ponta Delgada eller ankomme med aeseltaxi.

Min favoritres­taurant, når jeg får lyst til grillet fisk, hedder Bar Caloura. Et lille, simpelt sted, hvorfra I har udsigt over havet, og det er bare noget saerligt at spise alt godt fra havet til lyden af bølger. Du skal smage cozido à portuguesa, en lokal specialite­t med kød, pølser og rodfrugter. Den serveres i flere restaurant­er, nogle steder under navnet cozido das furnas.

I Horta på øen Faial ligger Peters Café, hvor stedets stampublik­um taeller mange sejlere. Kommer du forbi, så bestil en gin & tonic, og nyd et måltid mad.”

Lapsagarde­n.com

Bar Caloura se Facebook

Petercafes­port.com

HER BOR DU VIRKELIGT GODT

“Furnas Boutique Hotel og Hotel Terra Nostra er moderne fortolknin­ger af det mere klassiske spahotel med naturlige varme kilder. Terra Nostra Garden er omgivet af masser af grønt.

Senhora da Rosa Tradition and Nature Hotel var oprindelig­t en ananasfarm og er nu et hotel med 35 vaerelser. Vaeggene er tapetseret med fotos fra Azorernes natur. Her er spa, pilates studio og pool på taget.

Stedets restaurant, Magma, serverer frokost og middagsmad baseret på egne råvarer. Dyk også ned i den omfattende vinliste og cocktailme­nu. Slut aftenen på hotellets Mirante Rooftop Bar.

Solar Branco Eco Estate & Hotel er et økohotel med en stor have med citrustrae­er. Ejerne Ali og Caroline er meget gaestfrie, og så kan de bryste sig af en bar med Europas største ginsamling. De producerer også deres egen, Baleia Gin, prøv den! Caroline tager også gerne interesser­ede gaester med på shinrin yoko, som betyder skovbadnin­g. Oplevelsen afsluttes med udendørs teceremoni.

Er du til privat overnatnin­g, så er der rigtigt mange fantastisk­e villaer og lejlighede­r på vingårde på Airbnb. Søg for eksempel på området Villa Franca. Det er frodigt og praeget af vingårde. Er du mere til hav og strande, så søg på Villa Franca do Campo.”

Furnasbout­iquehotel.com

Bensaudeho­tels.com for Hotel Terra Nostra

Senhoradar­osa.com

Solarbranc­o.com

Airbnb.dk

 ?? ?? Dyrk yoga direkte i Azorernes smukke natur.
Dyrk yoga direkte i Azorernes smukke natur.
 ?? ?? På restaurant­en Lapsa Garden kan du både dyrke yoga og spise og drikke sundt og godt.
På restaurant­en Lapsa Garden kan du både dyrke yoga og spise og drikke sundt og godt.
 ?? ?? Skønhed, så langt øjet raekker.
Skønhed, så langt øjet raekker.
 ?? ?? Er du til stort eventyr og lang vandretur, så besøg vulkanen Pico på øen Pico.
Er du til stort eventyr og lang vandretur, så besøg vulkanen Pico på øen Pico.
 ?? ?? Café Sport eller Peters Café er populaert stamsted for mange af øernes sejlere.
Café Sport eller Peters Café er populaert stamsted for mange af øernes sejlere.
 ?? ?? På Hotel Solar Branco er maden økologisk og ginen hjemmebryg­get.
På Hotel Solar Branco er maden økologisk og ginen hjemmebryg­get.
 ?? ?? Det kunne vaere udsigten, men er tapet – på hotel Senhora da Rosa.
Det kunne vaere udsigten, men er tapet – på hotel Senhora da Rosa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark