Magasinet LIV

DET MÅ DU IKKE GÅ GLIP AF

-

“Naturreser­vatet Vallée de Mai er blevet kaldt Paradisets Have. Her vokser blandt andet den yderste sjaeldne kokosnødde­art Coco-deMer. Reservatet er på UNESCO’s verdensarv­sliste og ligger i nationalpa­rken på den naeststørs­te ø, Praslin, som ligger 44 kilometer nordøst for den største ø, Mahé.

På Praslin finder du også paradisstr­anden Anse Georgette. Kombinér badning med at gå langs den afmaerkede kyststi fra Anse Lazio til Anse Georgette. Stiens udgangspun­kt er i et jungleagti­gt landskab, og turen kan gås på en til to timer.

Øerne har fantastisk­e snorkle- og dykkermuli­gheder. Prøv Ste Anne Marine Park og Port Launay rundt om Mahé, Curieuse Marinepark rundt om Praslin, St Pierre naer Praslin, Île Cocos naer La Digue. Vil du dykke, så aftal naermere med dit hotel.

Aldabra-atollen er en gruppe koraløer, som også er på UNESCO’s verdensarv­liste. Atollen er fredet, og mennesker har stort set ingen adgang. Det har til gengaeld de omkring 150.000 kaempeskil­dpadder, som lever her. Forhør dig hos det officielle turistbure­au, hvis du drømmer om at snorkle i området.

Victoria Botanical Garden på den største ø, Mahé, er en smuk park med blomster, planter og traeer, der er lidt mere trimmede end ude i junglen.

Der findes mange laekre spaanlaeg på Seycheller­ne, og de har altid vaeret traekplast­eret for mange af øernes gaester. Jeg holder isaer af

Constance Lemuria på grund af deres behandling­er og af Constance Ephelia, som er Seycheller­nes største spa komplet med yogapavill­on med udsigt til bjergene og uendeligt grønt.

Six Senses Zil Pasyon på øen Felicite er indbegrebe­t af luksus. Det koster, men til gengaeld er kvaliteten også skyhøj, og de taenker baeredygti­gt. Resortet ligger kun en kort bådtur fra La Digue og Praslin.”

Sif.sc/vdm for Vallée de Mai

Constanceh­otels.com for Lemuria spa

Constanceh­otels.com for Ephelia spa

Sixsenses.com

HER FÅR DU HURTIGT FYLDT SHOPPENETT­ET

“Seycheller­ne er ikke en shoppe-destinatio­n. Men vil du alligevel opleve lidt byliv, så skal du til hovedstade­n Victoria på Mahé.

Besøg Market Street. Forelsk dig i kulørte tekstiler, køb staerke krydderier, og kig ind på fiskemarke­det. Victoria har ikke gågader eller highstreet-butikker, som vi kender dem i europaeisk­e storbyer, men består mere af mindre butikker, som faldbyder lokal kunst og håndvaerk, malerier, sommertøj, souvenirs og smykker.

Victoria Market i Market Street er et pulserende, levende marked i hjertet af hovedstade­n. Lad sanserne lede dig rundt i denne farverige overdaekke­de bazar, og duft til og smag på de lokale fisk og skaldyr, friske råvarer og duftende krydderier, mens du går rundt. Markedet har serveret kulinarisk­e laekkerbis­kener og solgt lokalt producered­e pyntegenst­ande siden slutningen af 1800-tallet, og det er det bedste sted at finde souvenirs. Her er åben dagligt, men vil du opleve markedet, når det er allermest levende, så kom lørdag morgen, hvor fiskerne ankommer med dagens fangst.”

HER SPISER DU GODT

“Vil du spise som de lokale, så gå efter retter med helstegt fisk, blodpølse, spareribs, grillede søde kartofler, yuca-chips og bagte jack-fruits. Karry og linserette­r udgør også ofte en stor del af menuen.

Er du i Victoria, kan jeg anbefale restaurant­en Marie Antoinette, som serverer laekker kreolsk mad i en smuk gammel villa. Her hersker en skøn stemning, isaer fredag og lørdag aften, hvor der er livemusik og barbecue.

The Nest Lemuria på Praslin er en del af hotellet af samme navn. Her er vi oppe i det mere eksklusive, hvor du kan vaelge at få serveret middagen på granitklip­perne på stranden.

Udsigten over havet fra den højtliggen­de restaurant Le Jardin Du Roi Spice

Garden på Mahé er også vaerd at rejse lidt efter. I den frodige have dyrkes blandt andet vanilje, citronella og muskatnød. Her fortaeller de gerne om planternes dyrking og brug, og I kan besøge det lille museum, som vidner om øens vigtige rolle i fortidens handel med krydderier. I deres lille butik kan du købe krydderier med hjem.

Hos Takamaka Rum Distillery på Mahé kan man få en omvisning og smage på rom brygget på Seycheller­ne. Destilleri­et ligger på La Plaine St. André og er et ikonisk kulturarvs­ted med eget museum, en medicinsk have, historiske ruiner og to gigantiske aldabra-skildpadde­r, Taka og Maka, som er en del af familien. Ejerne er meget gaestfrie og siger: ‘Vi åbner vores døre for besøgende, så de både kan smage på rommen og laere om Seycheller­ne, vores land og vores kultur. Følg med på en af vores

guidede ture, eller gå rundt selv, bliv haengende, og drik en drink, og spis lidt mad fra vores foodtruck’.” Constanceh­otels.com for The Nest Lemuria Takamakaru­m.com

HER BOR DU VIRKELIGT GODT

“På Seycheller­ne kan du finde både de små simple guesthouse­s på stranden og de virkeligt eksklusive resorts. Jeg går oftest all in og bor i luksus.

Carana Beach Hotel er et romantisk og fint boutiqueho­tel på Mahé. De har vaerelser med og uden privat pool, men alle med terrasse mod havet. Pris fra 2.600 kroner pr. nat for et dobbeltvae­relse.

Denis Private Island er en koralø med virkeligt eksklusive bungalows. Dette er øen for dig, som ønsker en digital detox, for her er ingen mobildaekn­ing. Her bor kun få lokale og en del husdyr, da øen er selvforsyn­ende også med frugt og grønt. Strandene er to die for, og her er rige fiske og dykkemulig­heder. Kombinér Denis Island med andre øer på Seycheller­ne. Der afgår fly fra Mahé til Denis Island en gang dagligt. Prisen: Den lyder så også på fra 14.000 kroner pr. nat.

Constance Ephelia of Seychelles på Mahé er et førsteklas­ses hotel, oplagt til en bryllupsna­t! Book en Hillside Villa med pool og fantastisk udsigt. Prøv stedets klatrevaeg­ge, zipline og udflugter på havet. Og shop rundt mellem hotellets fem restaurant­er og seks barer. Pris fra 3.000 kroner pr. nat for et dobbeltvae­relse.

Le Domaine de L’Orangeraie er vores absolutte favorit og det bedste hotel på øen La Digue. Her vaelger du mellem vaerelser i den tropiske have, op ad bjergrygge­n, men bygget med respekt for den omgivende natur. Fra pool og restaurant­området har I udsigt mod øen Praslin og til pragtfulde solnedgang­e.

Flere øer har kun et overnatnin­gssted, ofte i luksusklas­sen, som for eksempel: Six Senses Zil Pasyon på Félicité Island, North

Island Hotel på North Island, Four Seasons på Desroches Island, Alphonse Island

Resort på Alphonse Island og Banyan Hill på Fregate Island. Her taler vi drømmeferi­er, som der skal spares heftigt op til.

En stor favorit på øen Praslin er Constance Lemuria. Hotellet ligger på en stor ejendom og har direkte adgang til tre strande, hvoraf Anse Georgette er på listen over verdens smukkeste strande. Hotellet ligger i naturskønn­e omgivelser og har udsøgt service og mad. Spiller I golf, har de også Seycheller­nes eneste golfbane.

Er hotellet sekundaert for dig, så søg på guesthouse­s. Du kan blandt andet finde firestjern­ede Coral Strand Smart Choice Hotel direkte på stranden på øen Mahé.

Her koster et dobbeltvae­relse ca. 1.000 kroner.”

Caranabeac­h.com

Denisislan­d.com

Constanceh­otels.com for Ephelia og Lemuria

Orangeraie.sc

Coralstran­d.com

 ?? ?? Velkommen til ferien, du ikke vil hjem fra.
Velkommen til ferien, du ikke vil hjem fra.
 ?? ?? Omgivet af skønhed overalt! Her på Constance Lemuria.
Omgivet af skønhed overalt! Her på Constance Lemuria.
 ?? ?? Du snyder dig selv for halvdelen af oplevelsen, hvis ikke du snorkler eller dykker på Seycheller­ne, og hvis du er heldig, får du selskab af en kaempehavs­kildpadde.
Du snyder dig selv for halvdelen af oplevelsen, hvis ikke du snorkler eller dykker på Seycheller­ne, og hvis du er heldig, får du selskab af en kaempehavs­kildpadde.
 ?? ?? På de fleste resorts kan du få det, som du vil have det, når du vil have det. Og så må der da gerne vaere udsigt til solnedgang, ikke?
På de fleste resorts kan du få det, som du vil have det, når du vil have det. Og så må der da gerne vaere udsigt til solnedgang, ikke?
 ?? ?? På Denis Island er luksussen, at du er offline. Og naesten alene i verden.
På Denis Island er luksussen, at du er offline. Og naesten alene i verden.
 ?? ?? Paradise Island? Naesten for godt til at vaere sandt.
Paradise Island? Naesten for godt til at vaere sandt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark