Magasinet LIV

HVAD ER DINE REGLER?

-

Nu har jeg jo snydt lidt. Jeg har laest dette nummer, som har haven og vores uderum som fokus, før dig, og efter at jeg har bladret bagsiden på plads, er der saerligt en ting eller en pointe, som sidder tilbage og blinker på min lystavle:

De interviewe­de haveejere og -elskere er mildest talt vilde med at bøje reglerne. Faktisk bryde dem. Se decideret stort på dem. Helt aerligt vende ryggen til dem. Glem haveregler!

Hvilket selvfølgel­ig ikke er hele sandheden og kun sandheden, for hey, der er masser af ting, som er overordent­ligt smarte at laere og gøre, hvis du gerne vil have den have, du gerne vil have. Laes selv.

Men der er også masser af ting, du godt kan glemme at laere. Fordi du skal bruge det krudt på at laere at lege i stedet for.

Det samlede, faelles og befriende budskab på tvaers af interviews og guides (på side 18, side 32, side 40 og side 46) er, at det skal vaere sjovt at gå i haven. At det kan vaere et eksperimen­t eller 100, som ikke går ud over andet end din graesplaen­e og måske din aestetiske sans. At det er sjovt. Det behøver ikke vaere endnu en sur pligt, og hvis det er, så skift haven ud med noget andet.

For det er dig, der bestemmer. Det, du gør i din fritid, skal gerne give dig frihed. Det er det, der er meningen med dine fritimer.

Så dyrk det vilde, det paene, det uforudsige­lige dette forår og på alle årstider.

Og hov, så skal jeg da også huske at ønske dig god påske! Man er jo kommet helt ud af vanen efter to år med minus faellesfro­koster. Men i år skal vi sidde sammen. I det fri eller ved det gode, gamle spisebord. Det er lige meget. Bare vi kan se hinanden og røre ved hinanden. Det var jo det andet, vi fik pip af.

“Det, du gør i din fritid, skal gerne give dig frihed. Det er det, der er meningen med dine fritimer.”

 ?? ??
 ?? Chefredakt­ør Lea Østergaard Andersen ??
Chefredakt­ør Lea Østergaard Andersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark