Magasinet LIV

ROASTBEEF AF LAM MED LUN GULERODSSA­LAT

-

Ingen påske uden påskelam!

Til 6-8 buffetport­ioner

2 kviste rosmarin

1,6 kg roastbeef af lam (kraever flere stege) 1 tsk salt friskkvaer­net sort peber

2 spsk olivenolie

Lun gulerodssa­lat:

1 kg gulerødder, gerne i flere farver 6 blommetoma­ter

2 spsk olivenolie salt friskkvaer­net sort peber 1 ds kidneybønn­er, 300 g ½ citron, skal og saft

2 fed hvidløg

2 kviste rosmarin

2 spsk olivenolie

80 g spinat

Mandelpest­o:

½ citron, skal 1 potte basilikum ½ dl rucola

1 dl mandler 2 fed hvidløg

1 dl reven parmesanos­t

1 dl olivenolie

Pynt: krydderurt­er citron

Sådan gør du:

1. Taend ovnen på 225 grader.

2. Hak rosmarinen fint. Puds stegene, gnid rosmarinen ind i kødet, og bind op med stegesnor om nødvendigt. Brun kødet på alle sider på en glohed pande. Krydr med salt og peber. Flyt stegene over på en bageplade med bagepapir.

3. Mandelpest­o: Blend citronskal, basilikum, rucola, mandler, hvidløg, parmesanos­t og olie sammen. Smag til med salt og peber.

4. Lun gulerodssa­lat: Skrael gulerødder­ne, og skaer dem i mindre stykker. Skaer tomaterne i både. Laeg tomater og gulerødder på en bageplade med bagepapir. Staenk med olivenolie, og vend rundt. Drys salt og peber over, og bag 20-30 minutter.

5. Skyl bønnerne, og lad dem dryppe godt af. Vask citronen, riv skallen, og pres saften ud. Vend bønner med citronskal, citronsaft, hakket hvidløg og hakket rosmarin. Smag til med salt og peber.

6. Tag gulerødder og tomater ud af ovnen. Saenk temperatur­en til 150 grader. Steg lammet, til en kernetempe­ratur på 58-60 grader, og lad det hvile 15 minutter.

7. Bland gulerødder og tomater med bønnemikse­t og spinat. Anret den lune salat på et fad, placér lam i skiver, og garnér med krydderurt­er og citron. Og med mandelpest­o on the side.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark