Magasinet LIV

DET MÅ DU IKKE GÅ GLIP AF

-

“Colosseum, Trevi Fontaenen og Peterskirk­en skal alle se. Jeg bliver aldrig faerdig med de mest klassiske steder, for de bliver ved at tage pusten fra mig.

Under Trevi Fontaenen ligger Roms første vandreserv­oirer i tre etager! Aqua Virgin er gamle kilder helt tilbage fra år 19. De blev bygget som den sidste fungerende akvaedukt, som udspringer ved Den Spanske Trappe.

Går du gennem biografen ved Trevi Fontaenen, får du adgang til det underjordi­ske Rom. Oplyst, selvfølgel­ig.

De underjordi­ske gravsteder, katakomber­ne, er der op til 40 af i Rom, og nogle af dem er 11 kilometer lange. Når jeg går der, prøver jeg at forestille mig, hvordan livet og menneskene så ud, da de stadig blev brugt.

Gå også på opdagelse i den kreative bydel, Porto Fluviale, som minder lidt om Københavns Nørrebro. Det er et nyrenovere­t arbejderom­råde med mange gavlmaleri­er og gode restaurant­er, hvor der nu bor en del kunstnere. Gå rundt på Via del Porto Fluviale, slå dig ned på Ristorante Porto Fluviale til frokost, eller køb en is på den berømte isbar La Romana.

Der er ikke mange, der ved, at Rom har flotte strande, men det har den varme by heldigvis. Du tager bare metroen 20 minutter fra centrum til Piramidest­ationen og derfra videre til stationen La Freccia del Mare, hvor du ankommer til milelange sandstrand­e, hvor der naesten ikke er turister. Her kan du sole dig og bade og spise en god spaghetti vongole på en strandrest­aurant. Du kan få luft under (bade)vingerne ved Fiumicino havn kun få minutter fra lufthavnen Fiumicino.

 ?? ?? Udsigten fra både taget og kuplen af Peterskirk­en ud over Petersplad­sen er bare maegtig.
Udsigten fra både taget og kuplen af Peterskirk­en ud over Petersplad­sen er bare maegtig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark