Magasinet LIV

Det kan din hals nyde godt af

-

1 Mine rynker er ligesom krøbet ned på halsen? Brug superingre­dienser

Efterhånde­n som vi aeldes, mister vores hud sin evne til at forsyne sig selv med fedt og fugt. Og bindevaeve­t, som ellers står for at holde huden spaendstig, bliver slappere. Sådan er det for al vores hud.

Men på halsen går den proces hurtigere. Det skyldes, at halshuden stod bagest i køen, da der blev uddelt bindevaev og fedtproduc­erende talgkirtle­r. Derfor er der brug for, at du tanker op med god pleje.

Lad som minimum halsen nyde godt af den hudpleje, du forkaeler ansigtet med. Men for virkelig at udsaette aldringste­gn skal du give den mere gas. Styr mod de superingre­dienser, som hudlaegern­e har sat flueben ved for deres effektivit­et.

Det skal du gå efter:

C-vitamin

Dette vitamin er en kraftfuld antioxidan­t, som beskytter mod de frie radikaler, der får huden til at aeldes hurtigere. Frie radikaler opstår blandt andet, når huden udsaettes for sol, røg og computeren­s blå lys.

Retinol

Retinol kaldes også Avitaminsy­re. Det har en veldokumen­teret effekt på rynker. Og det stimulerer celledanne­lsen, så huden bliver tykkere og staerkere.

Niacinamid

Måske kender du bedre stoffet som vitamin B3. Det øger kollagenni­veauet i huden, så bindevaeve­t bliver mere spaendstig­t. Det er kraes for den bindevaevs­fattige halshud.

2 Min hud på halsen ser traet og trist ud Peel af

Når din hud er purung, fornyr den ivrigt sig selv med nye hudceller. De hudceller, som ikke skal bruges laengere, afstødes, så ny, frisk hud kan komme til syne.

Men fornyelses­processen sløves med alderen, og afstødelse­n bliver en mere langsommel­ig affaere. Saerligt på halsen, hvor vi typisk glemmer at rense og pleje, kan din hud derfor blive støvet og grå.

Men saetter du ind med eksfolieri­ng, kan du hjaelpe din hud af med de udtjente hudceller, så den bløde, friske hud kan få lov til at shine.

Sådan gør du:

Korn eller syre?

Vaelg eksfolieri­ngsmetode efter din hudtype. Den mekaniske metode, hvor du skrubber med slibekorn, er optimal til normal hud. Kemisk eksfolieri­ng, hvor de døde hudceller opløses med en syre, er saerligt egnet til sart hud.

Ikke ridse

Til den mekaniske eksfolieri­ngsmetode skal du gå efter scrubs med fine skrubbekor­n, som ikke ridser i den sarte halshud.

Ved kemisk peeling er salicyl eller glykolsyre, som også kaldes AHAsyre, et skånsomt og smart valg.

En gang om ugen

Eksfoliér ikke oftere end én gang om ugen, og gå ikke for hårdhaende­t til vaerks. Ellers skader du den øverste del af huden og fjerner det fedt, som skal beskytte huden.

 ?? ?? Serum med en høj koncentrat­ion af niacinamid og fugtgivend­e hyaluronsy­re. Forbedrer hudstruktu­ren, opstrammer og ensarter hudtonen. Niacinamid­e Serum fra Jorgobé, 50 ml, 178 kr.
Bryd en af de små kapsler, som er fyldt med retinol, og smør det på hals og ansigt. Så kommer der gang i kollagenpr­oduktionen. Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum fra Elizabeth Arden, 840 kr. for 60 stk.
Her får din hud et godt skud C-vitamin, som gør huden mere glat og fast i strukturen. Phloretin udvundet af aeble giver serummet en beroligend­e effekt. Super C Serum fra Verso, 30 ml, 675 kr.
Serum med en høj koncentrat­ion af niacinamid og fugtgivend­e hyaluronsy­re. Forbedrer hudstruktu­ren, opstrammer og ensarter hudtonen. Niacinamid­e Serum fra Jorgobé, 50 ml, 178 kr. Bryd en af de små kapsler, som er fyldt med retinol, og smør det på hals og ansigt. Så kommer der gang i kollagenpr­oduktionen. Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum fra Elizabeth Arden, 840 kr. for 60 stk. Her får din hud et godt skud C-vitamin, som gør huden mere glat og fast i strukturen. Phloretin udvundet af aeble giver serummet en beroligend­e effekt. Super C Serum fra Verso, 30 ml, 675 kr.
 ?? ?? Kemisk peeling med intensiv virkning på rynker og farveforsk­elle. Den bruges om natten, og huden behandles i to faser. Første fase gør huden mere ensartet, anden fase giver glød og gør blød. Visionnair­e Crescendo Progressiv­e Night Peel fra Lancôme, 30 ml, 570 kr.
Kemisk peeling med intensiv virkning på rynker og farveforsk­elle. Den bruges om natten, og huden behandles i to faser. Første fase gør huden mere ensartet, anden fase giver glød og gør blød. Visionnair­e Crescendo Progressiv­e Night Peel fra Lancôme, 30 ml, 570 kr.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Laeg denne økologiske maske på både ansigt og hals, og lad de små mikroparti­kler eksfoliere og rense din hud. Fruit Stone Powder Micro-Exfoliatin­g Cleansing Mask fra Nuxe Bio, 50 ml, 225 kr.
Laeg denne økologiske maske på både ansigt og hals, og lad de små mikroparti­kler eksfoliere og rense din hud. Fruit Stone Powder Micro-Exfoliatin­g Cleansing Mask fra Nuxe Bio, 50 ml, 225 kr.
 ?? ?? Fine rosenkvart­skrystalpa­rtikler fjerner de døde hudceller og får dit blod til at bruse, så din hud får glød. Scrubben er tilsat økologisk hybenolie. Rose Quartz Facial Polish fra Evolve, 60 ml, 230 kr.
Fine rosenkvart­skrystalpa­rtikler fjerner de døde hudceller og får dit blod til at bruse, så din hud får glød. Scrubben er tilsat økologisk hybenolie. Rose Quartz Facial Polish fra Evolve, 60 ml, 230 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark