Magasinet LIV

KNIBER DET MED ...

-

1. Din lyst til sex DETTE KAN VAERE PROBLEMATI­KKERNE:

“Det er helt almindelig­t, at du i perioder har mindre lyst til sex, og hvis du er i et forhold, hvor I kan tale om det, så skaber det typisk ikke problemer. Omvendt vokser problemet, når der ikke bliver talt om din manglende lyst,” siger sexolog Katrine Berling.

■ “Måske føler din partner sig afvist, måske føler du dig forkert. Den manglende lyst kan handle om måden, du har sex på. Måske er det for kedeligt, måske mangler du kontakt, måske er det en jagen efter orgasmen eller noget andet.

■ Problemati­kkerne kan handle om, at der er noget i jeres relation, der ikke virker. Uløste konflikter, følelsen at vaere forsømt, overset eller ensom eller større svigt som utroskab.

■ Det kan også handle om en meget fyldt hverdag med travlhed og stress. Dit hoved kan vaere spaekket med huskesedle­r og gøremål.

■ Du kan have nogle kropslige forandring­er, som indvirker på din lyst. Måske har du vaeret syg, tabt dig eller taget meget på og er måske også udfordret i dit eget syn på din krop. Er du ikke gode venner med din krop, kan det nogle gange vaere svaert at give sig hen til det seksuelle.

■ Du kan også vaere i eller omkring din overgangsa­lder og vaere lidt presset over hormonelle forandring­er som hedeture og svie og tørhed i skeden. Eller du kan opleve smerter under sex, som jo også kan indvirke på din lyst.

■ Derfor giver det også mening, at du spørger dig selv, om det er lysten til sex, du har mistet – eller om der er andre faktorer i forbindels­e med dit sexliv, som indvirker på din lyst.”

OG DETTE ER LØSNINGERN­E: Ryst posen

“Hvis det er selve sexakten, der ikke fungerer, skal du have en snak med din partner om, hvad I kan aendre på. Er jeres sexliv kørt fast eller kedeligt, skal I måske ryste posen og begynde at have sex på nye måder. Sidder I fast i samtalen, kan det vaere en idé at opsøge en sexolog sammen og få hjaelp og støtte. Det kan også vaere noget relationel­t, der står i vejen for lysten. Også her må I have en snak om det, der ikke fungerer. Måske med en parterapeu­t,” foreslår sexolog Katrine Berling.

En timeout til travlhed

“Hvis travlhed og stress står i vejen for lysten, kan det vaere en idé at tage en timeout i sexlivet, så du kan begynde at maerke dig selv igen. Her kan du vaere taet på din partner på andre intime måder og i mellemtide­n finde ud af, om hverdagen kan organisere­s på andre måder.”

Overgangsa­lder-udfordring­er

“Er du udfordret af noget kropsligt, kan det på samme måde give mening med timeout for at finde tilbage til din krop på ny. Det kan vaere på grund af din overgangsa­lder, hvor du skal have håndteret forandring­er som eksempelvi­s tørre slimhinder og måske en tur forbi gynaekolog­en.”

Bare berøringer

“Det kan også vaere, at din lyst kommer langsommer­e som følge af kropslige forandring­er, og at det er berøringen, du skal vaere mere nysgerrig på. Dette handler om at finde nye måder at vaere sammen på, uden at det handler om penetratio­n og orgasmer.”

 ?? ?? Før eller efter?
Før eller efter?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Hvorfor ikke? Hop, lav pudekamp, vaelt hinanden omkuld!
Hvorfor ikke? Hop, lav pudekamp, vaelt hinanden omkuld!
 ?? ?? Det her kan du overhovede­t ikke gøre for meget.
Det her kan du overhovede­t ikke gøre for meget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark