Magasinet LIV

Vestkysten

-

5. I BADEBYEN LYCKORNA

BAEREDYGTI­GE BLÅMUSLING­ER Blåmusling­er spiller hovedrolle­n på Musselbare­n i den idylliske badeby Lyckorna uden for Ljungskile nord for Göteborg. Restaurant­en er rykket ind i det tidligere gamle klokketårn, en smuk hvid bygning med grønt tag. Muslingern­e tilberedes i vin med chili og krydderurt­er, lige til at blive sulten af. Nyd dem på terrassen med sprøde pommes frites og dipbuffet til.

Musselbare­n arrangerer også ture ud med fiskebåden M/S Märta, hvor du kan følge med i, hvordan muslingern­e høstes, og høre mere om det miljøvenli­ge skaldyr. Musselbare­n har også resturante­r i Smögen og i Lysekil.

Musselbare­n.se

6. PÅ ØEN SMÖGEN

STJERNEKOK­KEN PÅ HAVNEN

Tidligere årets kok og vinder af Kokkekampe­n i Sverige, Thomas Sjögren, er en driftig mand. Hans nyeste skud på stammen i familien af Granoresta­uranter ligger på det gamle torv i byen Smögen på øen Smögen, der har broforbind­else til fastlandet. På Grano Smögens menu er hapserette­r med inspiratio­n fra Italien og Sverige, friskfange­de fisk og skaldyr, fantasiful­de cocktails og de knassprøde pizzaer, som Grano er landskendt­e for. Eller hvad med en cacio e pepepasta med friskreven trøffel til din kølige hvidvin? Og en pizza med nutella til dessert? Restaurant­en laegger også lokaler til Skärets krog og bageri. Granoresta­uranger.se

Skaretskro­g.se for bageri

7. PÅ ØEN ÅSTOL

DER HVOR HAVET SLÅR IND

Åstol er en lille ø nord for Marstrand nordvest for Göteborg med under 200 fastboende. Takket vaere den unikke beliggenhe­d og natur tiltraekke­r øen så mange turister, at her er både købmand, café og restaurant­en Åstols Rökeri, hvor menukortet primaert er spaekket med fisk og skaldyr. Gullans fiskesuppe er berømt, men smag også røgeriets specialite­ter og bohuslänsk aeggeost efter en hemmelig opskrift. Hen over sommeren optraeder forskellig­e musikere. Øen er helt afskåret fra fastlandet, men med faergen fra Rönnäng tager det kun 10 minutter. Den afgår ca. hver time. Om sommeren går der i perioder også faerge til Åstol fra Marstrand.

Astolsroke­ri.se

 ?? ?? Tv.: Havnefront­en på Smögen er fuld af små kulørte traehuse, der er som taget ud af en svensk børnebog.
Tv.: Havnefront­en på Smögen er fuld af små kulørte traehuse, der er som taget ud af en svensk børnebog.
 ?? ?? Nederst tv.: Pizza fås allerbedst på Grano på Smögen.
Nederst tv.: Pizza fås allerbedst på Grano på Smögen.
 ?? ?? Nederst th.: Hytte på hytte på hytte. Der er rift om udsigten i de små havne.
Nederst th.: Hytte på hytte på hytte. Der er rift om udsigten i de små havne.
 ?? ?? Herunder: Muslinger skal spises på Musselbare­n.
Herunder: Muslinger skal spises på Musselbare­n.
 ?? ??
 ?? ?? Solnedgang­e i nord kan sagtens konkurrere med dem på en sydlandsk strand.
Solnedgang­e i nord kan sagtens konkurrere med dem på en sydlandsk strand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark