Magasinet LIV

“Kroppen er et rigtigt godt sted at øve sig på at vise sig selv kaerlighed”

Og så er kroppen jo fuld af gaver, uanset hvilken alder du er i. Standupper Audrey Castañeda er i 50’erne og jagter ikke laengere andres anerkendel­se eller frisurer, som kun ser godt ud på andre.

-

Hvordan har du det med din krop lige nu?

“Jeg føler, jeg skylder den! Og når jeg taenker på den loyalitet, min krop har vist mig, og den illoyalite­t, jeg har vist den, så er det en kvajebajer af den helt store slags.

Min krop har altid kaempet for mig, båret mig og helet mine blå maerker, mens jeg har fornaegtet den og kigget på den med kritiske øjne og spurgt: ‘Hvorfor har jeg ikke bryster, der ser sådan ud, og laengere ben? Hvorfor er mine albuer altid tørre, og øjenvipper­ne korte?’. Listen er jo uendelig. Men vores kroppe vil os det bedste, og vi takker dem ikke engang.

Heldigvis har alder og visdom gjort mig i stand til at omfavne det, der er, og i dag har jeg en tsunami af følelser og kaerlighed til min krop. Og når jeg logrer lidt mere med halen over, hvad jeg kan, og over, hvordan jeg ser ud, så smitter tilbedelse­n af min krop af på andre aspekter af mit liv.

Kroppen er et rigtigt godt sted at øve sig på at vise sig selv kaerlighed,” siger Audrey Castañeda.

Er det en kaerlighed­serklaerin­g til din krop, at du er med i bogen?

“Ja, for hold kaeft, hvor jeg skylder på kontoen. Så kaere krop, fremadrett­et vil jeg aere dig og gøre alt, der står i min magt for, at du står snorlige, og for at vaere stolt af dig frem for at fordømme dig.

Men jeg sagde også ja til projektet for at vise teenagere, at de ikke skal vaere angste for at blive så gammel, som jeg er nu. Teenagere i dag må vaere endnu mindre sig selv, end jeg måtte, da jeg var ung. De bruger mange tusinde kroner om måneden på, at deres bryster, øjenvipper og negle ikke må vaere deres egne. Det er jo et vildt pres, men så står jeg gerne her på den anden side af bredden og råber til dem: ‘Husk, at der er gaver i lortet for hvert årti!’. Du kan godt saette dig fri og finde glaede i det, du er, og vaere laekker.”

Hvilke gaver er der i at vaere i 50’erne?

“Jeg behøver ikke erobre verden, men finder glaede i det, jeg har skabt indtil videre. Jeg vaelger det og dem fra, der ikke laengere løfter mig. Jeg vaelger farver til, fordi de klaeder mig, ikke fordi de er på mode. Og har en frisure, der passer til mit ansigt og ikke til Meg Ryans. Jeg jagter ikke laengere andres accept og anerkenden­de syn på mig, men lader oplevelser og mennesker komme til mig.

Og jeg oplever, at jeg får federe veninder af det, og at vi kvinder med alderen er meget bedre til at vaere kvinde bedst. Det giver en kaempero i sjaelen, at dem, der er vigtigst for mig, godt ved, hvem jeg er, og elsker mig, praecis som jeg er.”

Hvad er en aerlig krop efter din mening?

“En naturlig krop. En, der er sin alder. Som kvinden på 60, der med øjne og kropssprog viser, at hun har vaeret omkring blokken og tabt nogle krige, men også vundet nogle slag.

Jeg har skrevet tv-serien Piger på krisestien, som handler om, at jeg, da jeg ramte de 40, opdagede, at jeg havde mistet al vaerdi i samfundet. Lige da jeg følte mig bedst og allermest laekker og ikke laengere hysterisk og syg efter at blive bekraeftet hele tiden. Jeg synes, der mangler en eksponerin­g af alle typer kvinder i vores samfund, og det ville jeg gerne bidrage til i AErlige kvindekrop­pe,” siger Audrey Castañeda.

 ?? ?? Audrey om sit billede: “Jeg ville gerne udtrykke og repraesent­ere noget sensuelt, men så blev det et grinebider-billede i stedet for …”
Audrey om sit billede: “Jeg ville gerne udtrykke og repraesent­ere noget sensuelt, men så blev det et grinebider-billede i stedet for …”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark