Magasinet LIV

“Der er noget smukt i rynker og visdom”

Fremtidsfo­rsker Liselotte Lyngsø ser en fremtid, hvor vi vil gøre alt for at hacke os til evig ungdom, mens hun helt privat går og øver sig i at blive gammel.

-

Hvordan har du det med din krop lige nu?

“Jeg er gode venner med den. Jeg elsker at dyrke sport, jeg elsker at elske med den, og jeg taenker ikke på den hele tiden.

Efter jeg havde en diskusprol­aps for 15 år siden, blev jeg klar over, hvor heldige vi er, når vi ikke har smerter. Jeg er mega taknemmeli­g over, at min krop dur, og at jeg ikke skal kaempe med den. Hvis bare jeg lever nogenlunde i balance og traener tre gange om ugen, så er den også i balance og et godt spejl på, hvordan jeg har det.

Jeg oplever, at jeg står bedre fast. Og at det godt må vaere sjovt at vaere mig. Det har jeg vaeret dårlig til at prioritere i de år, hvor jeg var alene med fire børn og byggede virksomhed op,” siger Liselotte Lyngsø.

Er dit fokus mere på helbred end på udseende?

“Både og. For en del af min indtaegt kommer også fra at holde foredrag. For at få fremtidsfo­rskningen ud over rampen internatio­nalt skal jeg vaere praesentab­el, og vores udseende er jo vores visitkort i dag.

Men det kraever også en del fysisk energi af mig at praestere foran et publikum. Det er ikke kun min hjerne, der skal spille, det er det hele. Jeg har altid fået meget energi af at traene, og jeg bevaeger mig også for at blive traet på den fede måde, for ellers har jeg en tendens til at ligge vågen med tankemylde­r.”

Hvordan maerker din krop, at det skal vaere sjovt at vaere dig?

“Det er meget enkelt, for det handler om at skynde mig langsomt. I stedet for at stresse – mere og mere, som kan vaere en ond spiral, forsøger jeg at traekke vejret dybt ned i maven og gå en tur med hunden. Jeg hopper også gerne i en blød pyjamas allerede sidst på eftermidda­gen.

Jeg kan tydeligt maerke på mig selv om morgenen, om jeg er i overskud. Om det er spaendende og inspireren­de at laese dagens nyheder, eller om jeg mere føler mig ‘angrebet’ af verden og en fornemmels­e af, at jeg ikke er god nok. Så taender lyset i alle advarselsl­amper, og så er det, jeg skal lukke ned for alt, der støjer, og omgive mig med det, der giver mig god energi. For eksempel min mand, der krammer mig og fortaeller, at det nok skal gå.

Jeg øver mig også i at rumme at blive gammel – at nyde den visdom, overskud og erfaring, der følger med. Som fremtidsfo­rsker har jeg fokus på at afmystific­ere og aftabuiser­e alderdomme­n og døden. Det er en modtrend til kropshacki­ng og digitale filtre med evig ungdom som idealbille­de, der ellers er blevet mainstream,” siger Liselotte Lyngsø.

 ?? ?? Liselotte om sit billede: “Billedet er taget på mit kontor på 10 minutter. Jeg er noget af det mest ublufaerdi­ge, men da jeg fik printet det ud i stort format, ville min mand ikke have det i sovevaerel­set, og mine børn, som ellers er ret woke, synes, det er upassende i stuen. Det blev jeg faktisk ked af. Som barn af hippie-70’erne, hvor alle var topløse, havde jeg ikke taenkt, at det ville gå den stik modsatte vej. Alle er blevet ekstremt bevidste om at fremstå korrekt på en nypuritans­k måde. Det, synes jeg, er synd, at mine fire børn skal vokse op i, og jeg håber, trenden vender igen på et tidspunkt.”
Liselotte om sit billede: “Billedet er taget på mit kontor på 10 minutter. Jeg er noget af det mest ublufaerdi­ge, men da jeg fik printet det ud i stort format, ville min mand ikke have det i sovevaerel­set, og mine børn, som ellers er ret woke, synes, det er upassende i stuen. Det blev jeg faktisk ked af. Som barn af hippie-70’erne, hvor alle var topløse, havde jeg ikke taenkt, at det ville gå den stik modsatte vej. Alle er blevet ekstremt bevidste om at fremstå korrekt på en nypuritans­k måde. Det, synes jeg, er synd, at mine fire børn skal vokse op i, og jeg håber, trenden vender igen på et tidspunkt.”
 ?? ?? “Jeg har udstillet flere steder og oplevet alt fra en mor og hendes unge datter, der brød ud i tårer og sagde tak, til en muslimsk kvinde, der først havde modstand på billederne, men som kiggede nysgerrigt på dem i 15 minutter. Til én, der spyttede på mine billeder.”
“Jeg har udstillet flere steder og oplevet alt fra en mor og hendes unge datter, der brød ud i tårer og sagde tak, til en muslimsk kvinde, der først havde modstand på billederne, men som kiggede nysgerrigt på dem i 15 minutter. Til én, der spyttede på mine billeder.”
 ?? ?? En aften på Hornbaek strand i solnedgang­en. Fotograf Heidi Maxmiling fortaeller: “Jeg havde sørget for masser af mad og vino, for det skulle vaere hyggeligt. Kvinderne havde allerede taget beslutning­en om at skulle vaere nøgne, så det var ikke noget med at stille sig med ryggen til og klaede sig af. Der er en befrielse i ikke at vaere nogen i kraft af tøj og smykker. Når vi er nøgne, er vi alle ens, og det var med til at gøre mange af optagelser­ne magiske og fritslupne, og vi grinede fra start til slut.”
En aften på Hornbaek strand i solnedgang­en. Fotograf Heidi Maxmiling fortaeller: “Jeg havde sørget for masser af mad og vino, for det skulle vaere hyggeligt. Kvinderne havde allerede taget beslutning­en om at skulle vaere nøgne, så det var ikke noget med at stille sig med ryggen til og klaede sig af. Der er en befrielse i ikke at vaere nogen i kraft af tøj og smykker. Når vi er nøgne, er vi alle ens, og det var med til at gøre mange af optagelser­ne magiske og fritslupne, og vi grinede fra start til slut.”
 ?? ?? AErlige kvindekrop­pe – i tekst og billeder af Heidi Maxmiling. Indeholder 60 billeder og 13 tekster af kendte danske kvinder i alle aldre. Fra Gads Forlag, 299 kr.
AErlige kvindekrop­pe – i tekst og billeder af Heidi Maxmiling. Indeholder 60 billeder og 13 tekster af kendte danske kvinder i alle aldre. Fra Gads Forlag, 299 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark