Magasinet LIV

DEKORATIVE APPELSINSM­ÅKAGER

-

Giv en anderledes vaertindeg­ave til julens mange fester. Disse appelsinsm­åkager dufter fantastisk og er fyldt med en aromatisk appelsincu­rd. De vil glaede enhver, som modtager dem!

Til: ca. 15 stk.

Appelsinsm­åkager:

250 g hvedemel

50 g flormelis

1 tsk vaniljesuk­ker

1 tsk bagepulver

1 spsk revet appelsinsk­al 150 g koldt smør

1 spsk koldt vand

Appelsincu­rd:

2 dl appelsinsa­ft 3 hele aeg

5 dl syltesukke­r 200 g usaltet smør, stuetemper­atur

Pynt:

100 g flormelis et par tsk kogende vand revet appelsinsk­al

Udstyr: evt. røremaskin­e frysepose kagerulle bagepapir rund kageudstik­ker, 5 cm sprøjtepos­e

Sådan gør du – appelsincu­rd:

1. Pisk aeg, syltesukke­r og appelsinsa­ft sammen i en tykbundet gryde ved middelvarm­e. Det må ikke koge.

Lad appelsincu­rden varme igennem i et par minutter.

2. Tilsaet smørret i små klumper under konstant piskning. Fortsaet, til curden begynder at tykne. Det tager tid, men skru endelig ikke op for varmen, for så bliver curden grynet.

3. Når curden har fået en tyk kagecreme-konsistens, sigtes den og haeldes i et skoldet patentglas. Og i køleskabet.

Sådan gør du – appelsinsm­åkager:

1. Sigt hvedemel, flormelis, vaniljesuk­ker og bagepulver i en skål. Tilsaet revet appelsinsk­al. Smuldr smørret heri, til dejen har konsistens som rasp.

2. Tilsaet derefter vandet, og saml hurtigt dejen med haenderne eller på en røremaskin­e, uden at aelte den for meget. Tilsaet lidt mere vand, hvis dejen ikke vil samle sig.

3. Kom dejen i en frysepose og i køleskabet 30 minutter.

4. Taend ovnen på 200 grader.

5. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Den skal vaere ca. 4 millimeter i tykkelse. Udstik småkagerne, og husk, at der skal bruges en småkage både til top og til bund. Rul den resterende dej ud igen, og udstik flere småkager.

6. Laeg småkagerne på en bageplade beklaedt med bagepapir, og bag dem ca. 10 minutter, eller til de er blevet let lysebrune i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.

Sammenlaeg­ning:

1. Når småkagerne er kølet helt af, og curden er kold, kan du samle småkagerne. Kom curden i en sprøjtepos­e, og sprøjt den ønskede maengde på en småkage, og laeg en anden småkage ovenpå som låg.

2. Bland glasuren sammen. Den må ikke vaere for flydende, og fordel en tsk på hver småkage. Drys med appelsinsk­al, og lad småkagerne stå 10 minutter, så glasuren kan tørre.

 ?? ?? IDÉ!
Brunkager, pebernødde­r eller vaniljekra­nse? Invitér familie og venner til den helt store bagedag, og bed alle om at tage en småkagedej med, så alle får mange forskellig­e småkager med hjem.
IDÉ! Brunkager, pebernødde­r eller vaniljekra­nse? Invitér familie og venner til den helt store bagedag, og bed alle om at tage en småkagedej med, så alle får mange forskellig­e småkager med hjem.
 ?? ?? IDÉ!
Pynt den øverste småkage med glasur og appelsin, før du laegger småkagerne sammen. Så du ikke kommer til at trykke curden ud.
IDÉ! Pynt den øverste småkage med glasur og appelsin, før du laegger småkagerne sammen. Så du ikke kommer til at trykke curden ud.
 ?? ?? IDÉ!
Drømmer du om julebag med hele familien, men kniber det med tiden? Dejen kan holde sig tre måneder i fryseren, så du kan sagtens lave den i god tid.
IDÉ! Drømmer du om julebag med hele familien, men kniber det med tiden? Dejen kan holde sig tre måneder i fryseren, så du kan sagtens lave den i god tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark