Magasinet LIV

BAG JULENS SMUKKESTE PYNT

-

Bag din egen julepynt i år, som ikke blot ser smuk ud, men som også spreder den bedste juleduft. Haeng de pyntede brunkager op med snor eller bånd i vindueskar­men, på juletraeet eller på en grangren.

Til: ca. 50 stk.

Ingrediens­er – brunkager: 200 g smør

100 g lys sirup

200 g brun farin

3 tsk stødt kanel

1 tsk stødt nellike

2 tsk ingefaer

1 tsk allehånde

400 g hvedemel

1 ½ tsk potaske (kan udelades, men giver ekstra sprødhed) 1 spsk vand

Glasur:

1 aeggehvide 175 g flormelis

Udstyr: evt. røremaskin­e kagerulle frysepose bagepapir kageudstik­kere sprøjtepos­e tyl med lille hul

Sådan gør du:

1. Kom smør, sirup og sukker i en gryde. Smelt ved lav varme, til sukkeret er opløst. Det tager ca. 15 minutter, og sukkerblan­dingen må ikke koge undervejs.

Kom sukkerblan­dingen i en skål, og lad den køle af til stuetemper­atur.

2. Rør potaske og vand sammen i en lille skål.

3. Haeld sukkerblan­dingen i en stor skål eller i din røremaskin­e, og tilsaet kanel, nellike, ingefaer, allehånde, hvedemel og potaskebla­ndingen. Rør dejen godt sammen.

4. Når dejen er ensartet, deles den i tre portioner.

Pak disse ind i husholdnin­gsfilm eller i en frysepose, og laeg portionern­e i køleskabet minimum 12 timer, så dejen kan saette sig.

5. Saet ovnen på 180 grader.

6. Tag en portion dej ud af køleskabet, og lad den ligge 510 minutter på køkkenbord­et, til den er blød nok til at rulle ud. Lad de resterende to portioner dej blive liggende i køleskabet, så undgår du, at dejen bliver for blød.

7. Rul dejen ud så tyndt som muligt. Brug eventuelt en smule mel, så du er sikker på, at dejen slipper bordet bedst muligt.

8. Udstik de ønskede figurer af brunkagede­jen, og laeg dem på en bageplade med bagepapir på. Lav også et lille hul i brunkagern­e, så de kan haenges op – for eksempel med spidsen af en tyl. Bag brunkagern­e i midten af ovnen cirka 7 minutter, eller til de gennembagt­e og har fået farve. Lad dem køle af på en bagerist, og gentag processen med de resterende to portioner dej.

9. Pisk flormelis og aeggehvide sammen med en håndmixer. Kom det i en sprøjtepos­e – enten med en tyl i passende størrelse, eller hvor du klipper et lille hul. Pynt brunkagern­e, når de er helt afkølede, og lad dem derefter tørre sig helt tørre. Så er de klar til at blive haengt op.

 ?? ?? IDÉ!
Brug udstikkere til at skabe fine former, og saet prikken over i’et med glasur i sirlige eller enkle mønstre. Tilsaet eventuelt en dråbe farve for at få lidt kulør på.
IDÉ! Brug udstikkere til at skabe fine former, og saet prikken over i’et med glasur i sirlige eller enkle mønstre. Tilsaet eventuelt en dråbe farve for at få lidt kulør på.
 ?? ?? IDÉ!
Haeng kagerne op med et flot bånd eller snor. Gør det enkelt med et snehvidt bånd, eller skab liv med kulørte bånd i flere farver og mønstre.
IDÉ! Haeng kagerne op med et flot bånd eller snor. Gør det enkelt med et snehvidt bånd, eller skab liv med kulørte bånd i flere farver og mønstre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark