Magasinet LIV

Skriv til Liv

Saerligt en artikel har ramt flere af jer. Fordi I kender det med at føle sig alene og forkert – og I vil ikke have, at det skal vaere sådan!

-

HVEM ER JEG?

Jeg kan ikke skrive en bog, jeg ville gerne. For hvem ville ikke gerne vide, med hensyn til det at vaere mor/ hustru/datter og alle de andre roller: - at du ikke er alene

- at det er o.k. at sige nej

- at det er o.k. at fejle

- at acceptere, at det ER hårdt

- og ikke mindst at acceptere, at du ikke kan klare det hele selv.

Jeg er selv gift på 20. år, 52 år og mor til tre. Mor til datter på 33 år (som selv er mor til barn med diagnose). Mor til søn på 19 år med infantil autisme og mental retarderin­g i uspecifice­ret grad. Mor til søn på 17 år med ADHD som følge af at blive født ekstremt for tidligt i graviditet­suge 26.

Jeg har oplevet min del af sorger og kriser. Min mor døde som 55årig efter mange års sygdom, jeg har haft en arbejdsska­de som 40-årig og måtte tage en ny uddannelse, jeg har haft en abort, skilsmisse, utroskab, en far, der er alvorligt syg. Ja, jeg er så også på mit 5. år med overgangsa­lder, som ikke just er en medspiller.

Og Marias artikel i temaet Mig & min hjertesag åbner for mine tanker om, hvordan livet har vaeret, og hvad jeg har klaret. Men det, som har fået mig til at handle efter 20 år, er en kaempe og velkommen belastning­sreaktion på alle de udfordring­er, jeg har stået i og med.

Jeg blev sygemeldt for et år siden, startede samtaler med egen laege, så med psykolog og er i gang med at finde mine behov, hvem er jeg. At laere at drage mere omsorg for mig.

Tak for jeres vidunderli­ge magasin. Tina, Herning

Kaere Tina

Det er helt utroligt, hvad et liv kan byde på, og hvad nogle kan baere. Det er beundrings­vaerdigt og umådeligt dejligt at høre, at du er i et forløb, der laerer dig omsorg for dig.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark