Magasinet LIV

HER ER JEG NU

-

“Hvis jeg for ni år siden havde skrevet: ‘Hej, jeg leder efter en mand med lidt grå hår, der er 12 år aeldre end mig, og som allerede har to børn i bagagen, og som samler på antikke lysestager’. Jeg havde vitterligt aldrig mødt Kasper.”

Mette Bluhme Rieck er god til associatio­ner. Hun bevaeger sig lynhurtigt fra et emne til et andet. Hopper ind og ud af tankeekspe­rimenter og frem og tilbage i tid, mens hun rutineret underholde­r sin yngste søn, Bille på et år, med den ene hånd og med den anden drikker te af et kaempemaes­sigt årskrus, fordi hun ikke er til te i små sjatter.

Lige nu er hun på barselsorl­ov fra jobbet som tvvaert på DR’s Aftenshowe­t, men ikke mere, end at hun for nylig har haft premiere på programmet Danmarks staerkeste haender, hvor en gruppe almindelig­e danske håndvaerke­re kaemper om at vaere bedst til forskellig­e håndvaerks­projekter.

Hun kan sagtens vaere lidt på barsel og lidt på arbejde og i øvrigt saette en gammel villa i stand sideløbend­e. Det sidste vender vi tilbage til. Mette Bluhme Rieck er bare mere til både og end til enten eller.

Still not married

Et af de tankeekspe­rimenter, hun foretager i dag, handler om dating. Det emne kommer vi ind på, da hun har slået fast, at hendes civile status er “still not married”.

Ikke fordi hun er på vej ud for at date, slet ikke. Hun er på niende år kaereste med Kasper Nielsen, der er vurderings og salgsdirek­tør i auktionshu­set Bruun Rasmussen, og som hun mødte under tvoptagels­erne til et program om antikvitet­er.

Men corona tog livet af parrets planlagte bryllup. De har nået at få to børn, Viggo på fire år og Bille, der lige er fyldt et år. Selv er hun lige fyldt 40 år, og planen er altså stadig at skride op ad kirkegulve­t sammen, understreg­er hun, men der har bare vaeret så meget.

Brylluppet bliver bare ikke helt som planlagt, og i virkelighe­den skal vi lade vaere med at tro, at vi kan planlaegge for meget, mener Mette Bluhme Rieck. Og nogle gange har vi godt af at blive overrasket lidt af livet. Tag nu bare det tankeekspe­riment, der handler om dating:

“Hvis jeg for ni år siden havde skrevet en tekst på et datingsite, dengang jeg mødte Kasper, så havde jeg helt sikkert IKKE skrevet: ‘Hej, jeg leder efter en mand med lidt grå hår, der er 12 år aeldre end mig, og som allerede har to børn i bagagen, og som samler på antikke lysestager’. Det havde jeg ikke skrevet. Jeg havde vitterligt aldrig mødt Kasper på et datingsite, men han var jo den helt rigtige. Det er tankevaekk­ende. Drømmen ser ofte anderledes ud, end vi havde regnet med. Vores drømmeliv ser tit anderledes ud, end vi tror. Og derfor skal vi passe på ikke at misse de gode ting lige foran os, fordi vi spejder efter noget andet.”

Familieliv med og uden løver

Det gaelder også drømmen om familieliv­et i lidt bredere forstand. Mette Bluhme Rieck er blevet opslugt af børnene. Måske for opslugt? Sådan føles det, og sådan er det nok for de fleste i en periode med barsel. Men derfor kan man jo godt taenke lidt over, om det egentlig skal vaere sådan?

“Kasper og jeg taler nogle gange om den her angst i samfundet for at gå imod strømmen i børneopdra­gelsen. Alle gør jo det samme – også os. Børnene er totalt i fokus. Alt handler om deres tid og deres behov. Vi skal aktivere, og vi skal på legeplads, vi skal lave krea, vi skal servere mad i dyremotive­r og stå på hovedet for at få et grin. Men jeg mindes altså ikke selv at have haft en barndom, hvor jeg var SÅ meget i fokus. Og min barndom var fantastisk!”

“Jeg ved ikke, om det er de sociale medier, men det er i hvert fald svaert ikke at hoppe med på diverse trends. For nu er efteråret allerede slut, og åh nej, vi fik ikke lavet en løve med blade, altså! Nu får mit barn garanteret aldrig et arbejde, fordi jeg ikke fik lavet bladløver med ham,” siger hun med himmelvend­te øjne. “Vi tør ikke gamble lidt med børnene, for hvad nu hvis det var lige praecis de her ting, jeg gjorde eller undlod at gøre, som betød, at det gik dem dårligt? Vi tror, at der er en opskrift, og hvis vi følger den og gør alt rigtigt, så får vores børn succes i livet og bliver gode mennesker, og jeg tror ikke på, at det er rigtigt. Men jeg har sgu lavet en bladløve alligevel. Bare for en sikkerheds skyld, du ved.”

Når tingene ikke spiller

Men der er bare dage og perioder, hvor overskudde­t mere er til at overleve end at leve – og der sniger sig ofte hele lørdage i nattøj med tegnefilm ind hos Mette Bluhme Rieck.

“Vi er jo ikke ovenpå som mennesker hele tiden. Taenk, hvis vores børn kommer ud i livet og taenker, at min mor kunne alt, og nu har jeg en offdag, så er jeg nok et dårligt menneske. Det skal vi da ikke give dem med. Vi har allesammen dage, hvor tingene ikke spiller. Det skal vi ikke vaere bange for at vise børn.”

Og med det sagt stikker hun Bille et par bidder af sin mandelcroi­ssant, så han er beskaeftig­et, og vi kan tale videre om, hvordan hendes barndom så var. Eller i hvert fald om, hvad hun kommer fra og er rundet af.

 ?? ?? “Jeg mindes altså ikke selv at have haft en barndom, hvor jeg var SÅ meget i fokus. Og min barndom var fantastisk!”
“Jeg mindes altså ikke selv at have haft en barndom, hvor jeg var SÅ meget i fokus. Og min barndom var fantastisk!”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark