Magasinet LIV

HELT TYPISK METTE BLUHME RIECK

-

HVAD VAR TYPISK DIG SOM BARN?

“Jeg var et barn, der ikke kunne forlade Tivoli uden at have prøvet de vildeste forlystels­er. Jeg har altid haft tryk på, og jeg klatrede op i de højeste traeer. Jeg kan huske en episode, hvor en ung pige, som passede min søster og mig, satte mig til at sidde og stirre ind i en fedtplet på ovndøren, indtil min mor kom hjem, fordi jeg bare ikke ville høre efter, da jeg blev bedt om ikke at kravle så højt op.”

HVILKEN SUND VANE FUNGERER FOR DIG?

“Jeg er lige nu smerteligt bevidst om, hvad det gør ved mig at få lov til at komme ud og bruge min krop, for det gør jeg ikke i øjeblikket. Jeg er for udkørt med to små børn og et husprojekt. Jeg kan maerke det alle steder i min nu 40 år gamle krop, at der er noget, jeg ikke får ud af systemet, og nogle endorfiner, jeg ikke får ind.”

HVAD VAEGTER DU HØJT I DIT PARFORHOLD?

“Jeg har aldrig vaeret sammen med nogen før, hvor jeg kunne vaere så meget mig selv, som jeg kan og er med Kasper. Jeg har altid tidligere lige haft nogle ting, hvor jeg skulle laegge bånd på mig selv. Omkring ambitioner, karriere, familie, men Kasper og jeg har mange faelles vaerdier, vi genkender meget hos hinanden.” HVILKEN HVERDAGSBE­KYMRING HAR SENEST RAMT DIG? “Jeg har fået sat de vildeste låse på altandøren­e i vores nye hus. Jeg er panisk bange for, at ungerne skal falde ned, selv om det er højst usandsynli­gt.”

HVAD ER DET SJOVESTE VED DIT ARBEJDE?

“Jeg elsker den variation, det giver, at når der har vaeret valg, er det den kommende statsminis­ter, der sidder ved bordet hos os, og når vi spiller VM, er det landstraen­eren. Hvis jeg skal pege på interviews, jeg virkelig husker, så må det vaere interviews med koryfaeer som Bent Fabricius-Bjerre, Morten Grunwald og øvrige aldrende stjerner fra Matador for eksempel. Jeg føler, det betyder noget saerligt, når jeg får lov til at tale med folk, hvor jeg ikke er sikker på at få chancen igen.”

... OG DET VAERSTE?

“Jeg kan godt lide, at folk kan lide mig. Jeg har vaeret meget mere en pleaser, end jeg er nu, men det sidder i mig. Jeg har arbejdet med det. Jeg vil da stadig helst have, at folk skal synes, at jeg gør det godt. Og jeg kunne nok have valgt et bedre job med den personligh­ed.

For det kraever nogle år at blive tykhudet nok. Men det handler mest om at prøve det rigtigt mange gange. Og efter nogle episoder med heftig kritik har jeg måttet til psykolog for at få styr på hovedet bagefter.”

HVAD FYLDER MEST I DIT HOVED I ØJEBLIKKET?

“Børnene! Hvordan har folk fem børn? Jeg forstår det virkelig ikke. De må vaere ‘bedre til mor’ end mig. Hvis man taber en bold i ulvetimen, så er det jo game over. Maden skal stå serveret klokken 17.30, ikke 17.35, for så sidder du der med en, der graeder, og en anden, der ikke kan rumme den slags, fordi de nu er to, der er blevet fem minutter forsinket. Excuse me!” ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark