Magasinet LIV

“Det gør mig mega glad bare at taenke på, hvad der gør mig glad”

Gitte Hansen er et bevis på, at en krise kan føre til en ny begyndelse. Under pandemien fik hun modet til at prøve at leve af sin passion: En blog, der bobler af hverdagsly­kke og hverdagsma­d.

-

Selvforkae­lelse. Sig det skønne ord højt. Hvad rimer det på for dig? Solferie under sydlige himmelstrø­g? Et spaophold? Gitte Hansen er ikke i tvivl. Det er hverdagens hyggestund­er, der kan gøre hende helt høj. “Jeg har laert at blive meget opmaerksom på de der små øjeblikke, hvor livet slet ikke er så vaerst. Det kan vaere, når der dufter af nybagte boller eller en varm leverposte­j i ovnen. Jeg bliver simpelthen så glad i låget af at gå i køkkenet og finde på nye laekkerier. Det er indbegrebe­t af livsglaede for mig, når det simrer og syder, og duften af hjemmelave­t breder sig i hele huset.”

Snusfornuf­tige tryllerier

Derfor har Gitte naesten altid “noget i ovnen”, som også er navnet på hendes blog. Hun trakterer sine mange følgere med opskrifter på alt fra den enkle mormormad til de mere eksotiske menuer. Den kreative proces er hendes kick, og det bliver til mindst fire nye opskrifter hver dag. “I bund og grund er jeg bare en glad amatør, der helt vildt gerne vil dele ud af det, der gør mig i godt humør. Så det er superfedt, at der er mange, som skriver til mig, at jeg har givet dem modet til selv at gå i gang. Jeg har fået de sødeste beskeder fra enkemanden på 85 år, som aldrig har lavet mad før, men nu kan lave flere retter. Og jeg har hørt fra en studerende, som er stolt over at kunne lave sin egen millionbøf. Det betyder meget for mig, hvis jeg kan give noget af den glaede videre, som jeg selv føler ved bare at gå i gang med at kreere noget.” Gitte er egentlig biblioteka­r, og det med bloggen begyndte bare for sjov. Dengang var hendes Facebook-profil nemlig ved at drukne i billeder af mad, brød og kager, hun lige ville vise til familie og venner. En veninde opfordrede hende til at lave en blog i stedet for, og pludselig var der mange, der kiggede med. Og i den seneste tid er det naermest eksplodere­t. Langt over en million danskere kigger nu forbi hver måned for at få en bid, når Gitte smager på livets goder på den snusfornuf­tige måde, som ikke kraever en stor pengepung eller et Instagram-filter. “Måske kan de godt lide, at det er ret jordnaert med mine ‘brug bare, hvad du har-opskrifter’. Der er i hvert fald ikke så meget smart-ass med superstyle­de madbillede­r i bedste Bo Bedre-stil og opskrifter med sjaeldne krydderier, som skal købes i en specialbut­ik. Fine fornemmels­er kan man jo ikke bruge til noget i krisetider, hvis man har lyst til at forkaele sig selv lidt. Jeg har altid vaeret sparsommel­ig og levet baeredygti­gt, fordi jeg synes, det giver god mening. Lige i øjeblikket eksperimen­terer jeg meget med det, der kan komponeres med ingrediens­er, som købmanden har på tilbud. For det er så meget federe og stimuleren­de for kreativite­ten at stå med nogle rester fra i går eller en pose pastinakke­r til en 10’er, og så fundere over, om jeg ikke kan trylle noget fantastisk ud af det.” Men Gitte byder også sine følgere på åndelig føde. Bloggen bobler af hverdagsly­kke, som hun deler gavmildt ud af i håb om, at hun kan inspirere andre. Med alt fra strøtanker, sjove situatione­r, små udflugter og store laeseoplev­elser.

Noget farve på livet

“Vi traenger virkelig til at få noget farve på livet lige nu. Sommetider skal der slet ikke så meget til, men det kan godt vaere svaert at få øje på det. Så jeg vil gerne give de ideer videre, der virker for mig. For jeg tror, der er mange, der har brug for at blive mere bevidste om de små lyspunkter. Tit har vi det jo med at taenke mest på den naeste udfordring. Det har jeg selv gjort en del. Men jeg er ved at vende bøtten og begyndt at taenke meget mere over, hvad der egentlig giver mig glaede – og så prøver jeg at gøre noget mere af det. Hvis jeg starter tankeraekk­en en dag, der virker traels, så kan det vaere svaert at finde lyspunkter til at begynde med, men det ender alligevel med, at listen bliver lang. Og jeg har opdaget, at det faktisk gør mig mega glad bare at taenke på, hvad der gør mig glad. Det kan jeg virkelig anbefale. Isaer nu, hvor det hele kan se lidt sort ud.” For der kan vokse noget smukt frem i skyggen af en krisetid. Det er Gitte et bevis på. Hun er nemlig en del af en tendens, der har vaeret markant stigende den seneste tid. Når vores vilkår bliver vendt på hovedet, kan det saette skub i overvejels­erne om en helt ny tilvaerels­e. For Gitte betød pandemien, at hun fandt modet til at prøve at fuldtidsle­ve af sin passion. “Under coronanedl­ukningen fik jeg pludselig fred og ro til at reflektere, og det såede nogle frø. Jeg har arbejdet som bib

liotekar i 30 år og altid elsket jobbet og mine dejlige kollegaer, men jeg kunne også maerke, at jeg følte det som en enorm stor lettelse at vaere fri for uret, da vi blev sendt hjem. Jeg var allerede gået lidt ned i tid, fordi jeg ville koncentrer­e mig mere om bloggen, men jeg havde ikke turdet tage det store spring. Men under coronakris­en opdagede jeg en masse kvaliteter i tilvaerels­en, som jeg havde savnet. Jeg nød at have en mindre stresset hverdag. Jeg fik for alvor naturen ind i min hverdag. Pludselig kunne jeg gå en tur i skoven eller ved stranden, når jeg fik lyst. Det gjorde mig gladere og mere kreativ. Så jeg taenkte, at hvis jeg skulle forfølge min drøm om at blive fuldtidsbl­ogger, så var det nok nu. En krise fører selvfølgel­ig meget negativt med sig, men den kan også føre til noget bedre.”

 ?? ?? “Tit har vi det jo med at taenke mest på den naeste udfordring. Men jeg er ved at vende bøtten og begyndt at taenke mere over, hvad der giver mig glaede.”
“Tit har vi det jo med at taenke mest på den naeste udfordring. Men jeg er ved at vende bøtten og begyndt at taenke mere over, hvad der giver mig glaede.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark