Magasinet LIV

MARSHMALLO­WS MED HINDBAER OG PASSIONSFR­UGT

-

Hindbaer og passionsfr­ugt er friske smage, som passer til søde marshmallo­ws. Vaelg en smag, eller tag halvdelen af begge smage for at få “tutti-frutti”-smag. Baer- og frugtpurée­rne findes på frys i velassorte­rede butikker. Du kan også purere selv. Massen sprøjtes ud på et lag af flormelis og kartoffelm­el.

Tid: 35 min. + 6 timers tørretid Antal: 40 marshmallo­ws

7 ark husblas

2 ½ dl sukker

2 spsk glukosesir­up (40 g) ½ dl vand

2 store aeggehvide­r

2 spsk flormelis

2 tsk citronsaft

2 tsk vaniljesuk­ker

Pudring:

1 dl flormelis

1 dl kartoffelm­el

Smagstilsa­etning:

2 spsk hindbaerpu­ré

1 -1 ½ spsk passionsfr­ugtpuré

Sådan gør du:

1. Pudring: Bland kartoffelm­el og flormelis, og drys et lag på bagepapir, som laegges på en bakke eller en plade med bagepapir.

2. Laeg husblasark­ene i koldt vand ca. 10 minutter. Bland sukker, glukosesir­up og vand i en kasserolle. Kog op, og rør rundt, så det hele blandes. Lad sukkerlage­n simre til 127 grader.

3. Pisk aeggehvide­rne hvide og luftige med flormelis, presset citron og vaniljesuk­ker. Tag husblasark­ene op, og smelt dem i mikroovnen.

4. Haeld sukkerlage­n i en tynd stråle under konstant piskning i de piskede aeggehvide­r. Tilsaet husblas under fortsat piskning. Pisk marshmallo­wsmassen ca. 5 minutter, til den er afkølet, blank og luftig. Vend hindbaerog passionspu­ré i marshmallo­wsmassen, rør ikke for meget.

5. Put massen i en sprøjte, og sprøjt tykke streger på bakken eller pladen med flormelis- og kartoffelm­elsblandin­gen. Strø også rigeligt af blandingen over stregerne. Lad dem tørre ca. 6 timer på et tørt sted.

6. Klip stregerne i 3-4 cm brede stykker. Opbevar lufttaet.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark