Magasinet LIV

PAS PÅ DIT TØJ, så det holder længst muligt

Vil du gerne forlænge levetiden af dit nye tøj, så er her fem vaskeregle­r, du kan tage i brug.

-

Det er ikke kun i din egen interesse at få tøjet til at holde sig pænt så længe som muligt. Det er også i miljøets. Derfor kan du med fordel gøre brug af disse simple tommel ngerregler til tøjvask, som kan udsætte behovet for at investere i nyt til garderoben.

1. Vask kun, når det er nødvendigt

Ofte vasker vi tøjet mere, end det reelt har brug for – og det bliver altså mere og mere slidt, for hver gang det får en tur i vaskemaski­nen (hvilket heller ikke er særlig godt for miljøet). Jeans kan for eksempel sagtens bruges ere gange i træk, og striktrøje­n er garanteret klar igen, hvis den lov at hænge udendørs i nogle timer.

2. Sortér rigtigt

For at bevare farverne på tøjet bedst muligt, bør du altid farvesorte­re. Vask som minimum hvidt for sig, sort for sig og farvet for sig, og brug vaskemidde­l, som er beregnet til de forskellig­e farver. Du bør også sortere efter materiale, så du vasker sarte tekstiler som uld og silke ekstra skånsomt. Og husk så vaskeposen til tøj med lynlåse eller hægter, der ellers let kan gøre skade på det andet tøj i maskinen.

3. Vask ved lavere temperatur

At vaske ved lavere temperatur­er er både skånsomt for dit tøj, der holder farven bedre, og for miljøet, fordi din vaskemaski­ne bruger mindre energi. Det meste tøj kan sagtens blive rent ved 30 grader eller derunder.

4. Vælg et e ektivt og skånsomt vaskemidde­l

Brug et vaskemidde­l, der tager sig godt af både farven og brene i tøjet og som samtidig rengør effektivt. Det gør det helt nye vaskemidde­l på det danske marked, Dreft 0%. Dreft 0% benytter en avanceret teknologi til bevarelse af farver, og så giver det en effektiv rengøring af dit tøj samtidig med, at det er skånsomt mod både tekstiler, hud og miljø. Vaskemidle­t fås både til farvet, sort og hvid vask, og så kan du nde det som både ydende vaskemidde­l og pulver.

5. Undgå tumbleren

Den slider på dit tøj, får det ud af form og belaster miljøet – vi taler selvfølgel­ig om tørretumbl­eren, som bør erstattes af en god gammeldags tørresnor, hvis du har muligheden for det. Dit tøj kan nemlig sagtens blive tørt udendørs om vinteren, og om sommeren skal du blot være opmærksom på, at det hænger i skyggen, så solen ikke bleger det.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark