Minecraft-bogen - Tips og triks

Bøger

Bøger eksisterer i flere forskellig­e former i Minecraft, og de kan bruges på måder, du måske ikke er klar over. Læs om alt du har brug for at vide!

-

SKAF BØGER

Bøger dukker op overalt. Du kan selvfølgel­ig selv lave en fra bunden af: Bare sæt tre stykker papir og et stykke læder sammen. Men de findes også i stakke på en-tre styk i kister i biblioteke­t på fæstninger.

Den nemmeste måde at få fat i en bog på er dog at ødelægge en bogreol. Hver bogreol giver tre bøger (som du også kan bruge til at lave en ny bogreol).

Du finder bogreoler i biblioteke­t i landsbyer, fæstninger og skovherreg­årde. Biblioteka­rer vil også meget gerne sælge dig en bogreol for tre-fire smaragder. Du kan bruge dem til at opbevare dine bøger, til at indrette med eller til at forstærke et fortryllel­sesbord.

BRUG BØGER

Det mest almindelig­e at bruge en bog til er at forhekse den på et fortryllel­sesbord, men der er også mange andre ting, du kan gøre med dine bøger.

For eksempel har du brug for en bog for at lave et fortryllel­sesbord og for at crafte en bog og en fjerpen. Når du har skrevet i den, kan du signere dit værk for at undgå, at andre ændrer på det, du har lavet.

Skrevne bøger er værdifulde byttegenst­ande, men det er også muligt at kopiere dem ved at crafte dem sammen med en ubrugt bog og fjerpen.

SKRIV I BØGER

Bøger og fjerpenne kan bruges til mange ting: Tage notater, skrive huskesedle­r, huske koordinate­r eller bare skrive dagbog. Hver bog kan indeholde masser af tekst – den kan være op til 50 sider lang, og hver side kan indeholde 256 tegn. Det betyder, at en bog i alt kan indeholde 12.800 tegn – eller 2-3000 ord!

Du behøver dog ikke at skrive alt ned i Minecraft. Du kan skrive i lige præcis det program, du ønsker, og så kopiere det ind i spillet.

Du kan også formatere teksten, mens du skriver. Det gør du ved at bruge §-symbolet. Kan du ikke finde det på dit tastatur, kan du også holde alt-knappen nede og taste 0167. Her er de forskellig­e teksteffek­ter:

§k = Lav om til tilfældige tegn

§l = Fed tekst

§m = Gennemstre­get tekst

§n = Understreg­et tekst

§o = Kursiv tekst

§0-9 eller a-f = Farvet tekst

§r = Nulstil tekstkoden

Du kan se, hvordan det fungerer i dette skærmbille­de. Hver linje, du ser her, har §r til sidst for at nulstille tekstkoden – ellers havde koderne bare hobet sig op.

TIPS OG TRICKS

Bogreoler kan bruges som brændstof til en ovn – men bøger kan ikke bruges på denne måde.

Du har brug for 90 træplanker, 45 stykker læder og 135 papirark for at crafte 15 bogreoler, som er nok til at lade dig forhekse på det højeste niveau.

Skrevne bøger, som allerede er en kopi, kan ikke kopieres igen.

 ??  ?? Fæstninger er fulde af bøger Ødelæg bogreoler for at få fat i bøgerne Dræb blæksprutt­er for at få poser med blæk Bogreol
Fæstninger er fulde af bøger Ødelæg bogreoler for at få fat i bøgerne Dræb blæksprutt­er for at få poser med blæk Bogreol
 ??  ?? Sådan kan du skrive Du kan bytte bøger og lignende genstande med biblioteka­rer Bog og fjerpen Forskellig­e slags tekst du kan skrive med
Sådan kan du skrive Du kan bytte bøger og lignende genstande med biblioteka­rer Bog og fjerpen Forskellig­e slags tekst du kan skrive med

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark