Minecraft-bogen - Tips og triks

Gravning

Som navnet på spillet antyder, er gravearbej­det ret vigtigt i Minecraft. Men hvordan fungerer det? Gør dig klar til et lynkursus!

-

HVAD ER GRAVNING?

Gravning er navnet på processen, der knuser blokke og lader dig snuppe det, der måtte falde ud. Der er dog nogle tekniske begreber i forbindels­e med gravning, du skal kende, så følg med her!

At >>udgrave en blok<< betyder, at du knuser den, hvorpå den (normalt) efterlader et eller andet. Det kan være blokken selv (træblokke efterlader træblokke) eller en anden udgave af den (kulblokke efterlader fint kul). Ressourcer­ne havner derefter i din rygsæk.

En gang imellem efterlader blokken ingenting, og så forsvinder den bare helt. Det gælder blandt andet glas- og diamantblo­kke, som forsvinder, hvis du ikke bruger det rette værktøj.

Det modsatte af at grave er at placere noget – du sætter en blok fra din rygsæk et sted, så den kan bruges af både mobs og andre spillere.

SÅDAN GRAVER DU

Du må stå tæt på, når du skal knuse en blok, og klikke eller trykke på den. Nu begynder sprækker at sprede sig, før den til sidst falder fra hinanden.

Sprækkerne kan dukke op hurtigt eller langsomt, alt efter hvilket værktøj du bruger, hvor hård blokken er, og hvorvidt du er under vand eller ej.

HVAD SKAL DU BRUGE?

De fleste blokke reagerer bedst med et specifikt værktøj. Hvis du graver i jorden med en hakke, vil det ikke være hurtigere end at bruge hænderne. Tager du derimod en spade, går det lynhurtigt. Nogle blokke kræver endda, at du bruger er specifikt værktøj, ellers går de bare i stykker.

Generelt bør sten, og alt der er lavet af sten, angribes med en hakke. Træ, og alt der er lavet af træ, bør hugges med en økse, mens jord, sne, grus og sand udgraves med en spade. En saks gør sig godt, når du klipper planter og blade.

TIPS OG TRICKS

Du kan angribe en blok fra op til fire blokke væk – så længe du kan nå den, vil den blive knust før eller siden. Nogle blokke knuses lige hurtigt, uanset hvilket værktøj du bruger, mens andre knuses øjeblikkel­igt, uanset hvad du slår dem med.

Der findes også nogle få blokke, der er umulige at knuse som fx klipper og sten knyttet til End-portalen.

Obsidian er den hårdeste blok i spillet. Det tager 250 sekunder at knuse den med dine hænder og 21 sekunder med en diamanthak­ke.

Bortset fra blokke, der knuses øjeblikkel­igt, er tæpper det svageste materiale. De knuses på bare 0,2 sekunder.

Du kan også bruge magi til at grave hurtigere, men det fortæller vi mere om senere i magasinet ...

 ??  ?? Sprækkerne viser, at en blok er ved at blive hakket i stykker Du arbejder langsommer­e, når du graver under vand Hak kulblokke i stykker for at få fat i kul
Sprækkerne viser, at en blok er ved at blive hakket i stykker Du arbejder langsommer­e, når du graver under vand Hak kulblokke i stykker for at få fat i kul
 ??  ?? En økse er det bedste værktøj at fælde træer med Du graver hurtigere i sand med en god spade Guldværktø­j er hurtigere end andet værktøj
En økse er det bedste værktøj at fælde træer med Du graver hurtigere i sand med en god spade Guldværktø­j er hurtigere end andet værktøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark