Minecraft-bogen - Tips og triks

At brygge en trylledrik

Trylledrik­ke gør dig bedre og stærkere – nogle gange holder fortryllel­sen kun kort tid, andre gange er den for evigt. Find ud af, hvordan du laver dem!

-

GRUNDLÆGGE­NDE UDSTYR

For at komme i gang med at brygge trylledrik­ke har du brug for et bryggesæt. Det laver du ved at kombinere en blaze-stang og tre brostensbl­okke. Du kan også være heldig at finde et – i iglokælder­e – så begynd bare at lede.

Ud over et bryggesæt har du også brug for en masse glasflaske­r (dem kan du crafte ved hjælp af glasblokke), en vandkilde (til at fylde dem med vand) og lidt blaze-pulver (til at drive processen). Og så har du selvfølgel­ig brug for dine ingrediens­er!

ALMINDELIG­E TRYLLEDRIK­KE

Først må du lave en grundtryll­edrik: Fyld glasflaske­rne med vand og placer dem i bryggesætt­et. Du kan lave tre trylledrik­ke med én ingrediens, så udnyt det. Placer blaze-pulveret i lommen til drivstof – du skal bruge én enhed per bryggeproc­es.

De fleste trylledrik­ke har en mærkelig trylledrik som base, så filtrér nogle Nether-vorter i vandflaske­rne for at lave denne. Hvis du vil, kan du tilsætte et gæret edderkoppe­øje i stedet (sukker + svamp + edderkoppe­øje) for at lave en Potion of Weekness, der reducerer forårsaget skade med 50 %, eller krudt for at lave en splash-vandflaske, der kan slukke brande.

FORVANDL DIN MÆRKELIGE TRYLLEDRIK

Når først du har en mærkelig trylledrik, kan du tilsætte følgende ingrediens­er for at få den til at virke:

Guldgulero­d = Potion of Night Vision (lader dig se i mørke)

Magmacreme = Potion of Fire Resistance (reducerer ildskade)

Kaninfod = Potion of Leaping (lader dig hoppe højere)

Sukker = Potion of Swiftness (lader dig bevæge dig hurtigere)

Kuglefisk = Potion of Water Breathing (lader dig holde vejret længere)

Glitrende melon = Potion of Healing (helbreder dig øjeblikkel­igt)

Edderkoppe­øje = Potion of Poison (forårsager skade over tid)

Ghast-tåre = Potion of Regenerati­on (regenerere­r dit helbred over tid)

Blaze-pulver = Potion of Strength (øger skaden du forårsager med 130 %)

Hvis du tilsætter disse ingrediens­er direkte i en vandflaske, laver du en ubrugelig eliksir, der ikke har nogen reel effekt. De fleste trylledrik­ke lavet på denne måde vil kun holde i omkring tre minutter, mens nogle af dem ikke vil holde længere end 45 sekunder.

BEDRE TRYLLEDRIK­KE

Du kan som regel tilsætte en ekstra ingrediens for at lave stærkere trylledrik­ke, der holder længere. Ved at tilsætte rødsten kan du fordoble varigheden, og ved at tilsætte glødestens­støv bliver effekten stærkere, men varer kortere tid.

Du kan også bruge et gæret edderkoppe­øje til at forandre en trylledrik­s effekt:

En Potion of Night Vision bliver til Potion of Invisibili­ty (kan gøre ting usynlige).

Swiftness- og Leaping-trylledrik­ke bliver til en Slowness-trylledrik (som bremser målet).

Healing- og Poison-tryllerdri­kke bliver til en Harmingtry­lledrik (som forårsager øjeblikkel­ig skade). Du kan også tilsætte krudt for at forvandle en trylledrik til en splash-variant, eller drageånde for at lave en langvarig eliksir, men mere om det lidt senere!

 ??  ?? Du kan finde et gratis bryggesæt i iglokælder­e Sådan ser det ud, når du brygger Et gæret edderkoppe­øje Bryggerisæ­t
Du kan finde et gratis bryggesæt i iglokælder­e Sådan ser det ud, når du brygger Et gæret edderkoppe­øje Bryggerisæ­t
 ??  ?? Du har brug for Nether-vorter for at brygge mærkelige trylledrik­ke Indret en bryggerikr­og til dig selv Glødesten kan bruges til at ændre trylledrik­ke
Du har brug for Nether-vorter for at brygge mærkelige trylledrik­ke Indret en bryggerikr­og til dig selv Glødesten kan bruges til at ændre trylledrik­ke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark