Minecraft-bogen - Tips og triks

Sådan crafter du

At crafte er den bedste måde at lave værktøj og genstande på – det er meget lettere end at skulle lede efter det! Men først skal du vide dette:

-

HVAD ER CRAFTING?

Crafting beskriver den proces, der forvandler blokke og genstande til andre blokke og genstande. Den eneste måde, du kan crafte på, er at bruge et af spillets to crafting-værktøjer. Placer dine genstande i gitteret, og se, hvad de bliver til, i den lille boks til højre. Klik på den nye genstand, og den havner i din rygsæk, mens de originale genstande forsvinder.

Det første crafting-værktøj finder du i din rygsæk. Det er et gitter, der består af 2 x 2 felter, og lader dig bygge basale ting ud fra simple opskrifter. Du kan for eksempel forvandle en stenblok til en stenknap eller lave et stykke kul og en pind om til en fakkel.

Det andet crafting-værktøj er på din arbejdsbæn­k (som du bygger ved at sætte fire træplanker sammen). Dette værktøj er større – 3x3 felter – og lader dig sammensætt­e mere komplekse ting.

OPSKRIFTER

En opskrift er et mønster, du må følge, for at lave en specifik genstand. Nogle opskrifter har ingen bestemt form – du skal bare placere de forskellig­e genstande i gitteret. Derimod kan eksempelvi­s en hakke eller en seng kun laves, når genstanden­e er på rette sted i mønsteret.

De fleste udgaver af Minecraft frigiver opskrifter, efterhånde­n som du har de materialer, du skal bruge.

SMELTNING

En anden måde at crafte på er at smelte genstande. Det kræver en ovn at smelte en genstand om til en anden – og ovne har brug for en varmekilde som kul eller træ for at fungere.

I stedet for at kombinere genstande til noget nyt, kan du smelte én blok eller genstand til en anden blok eller genstand. Hvis du for eksempel smelter en jernblok, bliver den til en jernbarre. Smelter du mad, tilbereder du det, så en rå bøf fx bliver til en grillet bøf.

Der findes endnu flere måder at crafte på: brygning, forheksnin­g og reparation, men det er langt mere komplekst – og derfor har de hver især egne afsnit senere.så glæd dig!

TIPS OG TRICKS

Du kan crafte hurtigere ved at lægge flere opskrifter oven på hinanden. For eksempel kan du lægge to stykker uld og to planker i hvert felt og lave to senge på én gang. Du kan også gøre det med forskellig­e genstande. Placer for eksempel ekstra træblokke og pinde i den midterste række, når du laver en træhakke for at lave en spade samtidig.

Vidste du, at du også kan smelte en svamp for at tørre den? Hvis du derefter stiller en tom bøtte der, hvor varmekilde­n var, bliver bøtten fyldt med vand.

Alle opskrifter, der fungerer i 2x2-værktøjet, fungerer også i 3x3-værktøjet, men ikke omvendt.

Der findes hundredvis af opskrifter i spillet – prøv dig frem!

 ??  ?? Du vil for det meste crafte på din arbejdsbæn­k Craftingvæ­rktøjet i din rygsæk er 2x2 felter og lader dig lave basale ting Men du kan lave meget mere på en arbejdsbæn­k, hvor craftingvæ­rktøjet er 3x3 felter
Du vil for det meste crafte på din arbejdsbæn­k Craftingvæ­rktøjet i din rygsæk er 2x2 felter og lader dig lave basale ting Men du kan lave meget mere på en arbejdsbæn­k, hvor craftingvæ­rktøjet er 3x3 felter
 ??  ?? Du kan smelte blokke i en ovn Det kræver en varmekilde som træ eller kul at smelte noget Du kan finde masser af opskrifter i opskriftsb­ogen
Du kan smelte blokke i en ovn Det kræver en varmekilde som træ eller kul at smelte noget Du kan finde masser af opskrifter i opskriftsb­ogen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark