Minecraft-bogen - Tips og triks

Udforsk

Minecrafts verdener er nærmest uendelige, så det er vigtigt at vide, hvordan du skal navigere for at undgå at fare vild. Her er nogle nyttige råd, der kan hjælpe dig!

-

KOMPAS

Kompasset er en Minecraft-spillers vigtigste navigering­shjælp. Den røde viser peger altid mod det sted, hvor du kom ind i verdenen for første gang. Derfor er det smart at bygge en base i dette område. Du kan ikke altid finde et specifikt sted med kompasset, men du kan altid finde tilbage til et kendt område.

Kompasset virker både, når du holder det i hånden og hvis det ligger i din rygsæk – og det virker, uanset hvor du befinder dig.

UR

Ure viser tidspunkte­t på døgnet, efterhånde­n som viseren bevæger sig rundt. Selve uret er delt i to halvdele, som repræsente­rer dag og nat, mens midten viser, hvilken tid på døgnet, det er lige nu. Viser uret for eksempel kun dag, betyder det, at det er middag.

Ure er særlig nyttige, når du befinder dig under jorden, og vil vide, om det er nat på overfladen. Er du i en hule eller i en mørk skov, er det smart at vide, om natten nærmer sig, så du kan beslutte, om du skal skynde dig hjemme eller lige kan udforske lidt mere. Du kan også placere et ur i en genstandsr­amme for at lave et smart vægur.

KORT

Kort hjælper dig med at orientere dig og lader dig se, hvad der befinder sig i nærheden. Du kan holde et kort i højre eller venstre hånd – eller ramme det ind og hænge det på væggen.

Til at begynde med er alle kort blanke. For at udfylde dem, er du nødt til at se på dem. Når du gør det, vil området omkring dig dukke op på kortet. Derefter må du vandre rundt omkring for at fortsætte med at fylde mere informatio­n om omverdenen på.

Det første kort, du laver, er lavet sådan, at én pixel ( ét punkt) svarer til én blok, men det er som regel for lidt til at være nyttigt. Du kan derfor udvide dit kort ved at placere otte papirark rundt om det på arbejdsbæn­ken. Dette kan du gøre flere gange, så du til sidst har et kort, hvor én pixel svarer til 16 blokke.

TIPS OG TRICKS

Ure og kompas fungerer ikke i End og Nether – viserne snurrer bare vildt rundt, da der ikke er nogen døgnrytme der. Kort virker heller ikke i Nether, men du kan godt bruge dem i End.

I Pocket Edition laver du et almindelig­t kort ved at sætte ni papirark sammen. Disse kort viser dog ikke, hvor du selv er, med mindre du slår dem sammen med et kompas.

Du kan købe udforsker-kort af kartografe­r i landsbyer. Disse kort viser nogenlunde, hvor skovherreg­årde eller havmonumen­ter befinder sig, og bliver fyldt ud efterhånde­n, som du nærmer dig.

 ??  ?? Kompas Hold et kompas i en af dine hænder – eller begge! Et ur hjælper dig med at holde styr på din døgnrytme Ur
Kompas Hold et kompas i en af dine hænder – eller begge! Et ur hjælper dig med at holde styr på din døgnrytme Ur
 ??  ?? Et kort viser som udgangspun­kt kun små områder Men du kan udvide kortet Kort Tag kortet i din venstre hånd – så kan du hele tiden se det
Et kort viser som udgangspun­kt kun små områder Men du kan udvide kortet Kort Tag kortet i din venstre hånd – så kan du hele tiden se det

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark