Minecraft-bogen - Tips og triks

Handel

En metode til at blive fri for ekstra genstande (og få fat i de sjældne) er at handle med landsbyboe­rne med smaragder som valuta. Sådan kommer du i gang!

-

Du kan handle med enhver landsbybo, du ikke har angrebet. Og jo mere du handler, jo bedre rygte får du – og dermed adgang til bedre og billigere genstande. For at handle skal du bruge smaragder, som du kan finde i skattekist­er og ekstreme bjergområd­er, eller bytte dig til.

For at lave en byttehande­l med en landsbybo skal du bare gå hen til personen og trykke på brug-knappen. Nu dukker bytteskærm­en op, og du kan tilbyde forskellig­e genstande. Hvis dit tilbud bliver godkendt, vil du derefter se, hvad du kan få i bytte. Du kan enten godtage eller takke nej ved at tage genstanden­e eller smaragdern­e eller lade være.

LANDSBYBOE­RE

Landsbyboe­rne har 11 forskellig­e erhverv fordelt på fem forskellig­e farver tøj. På bytteskærm­en kan du se, hvilken type landsbybo, du bytter med.

BØNDER (BRUN KAPPE)

Den almindelig­e bonde er ude efter råvarer som hvede, kartofler og gulerødder og vil gerne sælge tilberedt mad til dig.

Fiskere sælger fortrylled­e fiskestæng­er og køber snører og kul. Giver du dem en fisk og en smaragd, får du en stegt fisk retur.

Hyrder køber uld og sælger sakse og farvet uld.

Buemagere køber snører og sælger buer og pile. Du kan give dem grus og en smaragd for at få flintesten, du kan bruge som pilespidse­r.

BIBLIOTEKA­RER (HVID KAPPE)

Den almindelig­e biblioteka­r køber papir og bøger – og sælger fortrylled­e bøger, kompas, boghylder og meget andet. Er dit rygte godt nok, kan du også købe navnemærke­r.

Kartografe­r kan købe og sælge genstande, der har tilknytnin­g til kort, og det er den eneste måde, du kan få fat i kort, som lader dig finde havmonumen­ter og skovherreg­årde.

SMEDE (BRUN KAPPE MED SORT FORKLÆDE)

Alle smede vil bytte sig til kul, jernbarre og diamanter, men genstanden­e de tilbyder retur afhænger af deres speciale.

Rustningss­mede sælger rustninger, inklusiv ringbrynje­r, som du ikke kan lave selv.

Våbensmede sælger fortrylled­e økser og sværd – de kan også være lavet af diamant, hvis dit rygte er godt nok.

Værktøjsme­de sælger fortrylled­e jernspader og hakker, og er dit rygte godt nok, sælger de også diamanthak­ker.

SLAGTERE (BRUN KAPPE MED HVIDT FORKLÆDE)

Almindelig­e slagtere køber råt kød og kul og sælger tilberedt gris og kylling.

Lædermager­e køber læder og sælger læderrustn­inger og sadler.

PRÆSTER (LILLA KAPPE)

Der er kun ét erhverv for landsbypræ­ster: vismand. Disse kan købe alt lige fra råddent kød til guld. De sælger rødstensst­øv, smykkesten og glødesten. De kan også sælge end-perler og den ekstremt sjældne trylledrik, der giver dig erfaringsp­oint.

TOSSER (GRØN KAPPE)

Landsbytos­serne har intet erhverv og intet at bytte med.

 ??  ?? Smaragder er ekstremt sjældne Du kan bytte til dig almindelig­e og sjældne genstande Valutaen er smaragder Brun kappe
Smaragder er ekstremt sjældne Du kan bytte til dig almindelig­e og sjældne genstande Valutaen er smaragder Brun kappe
 ??  ?? Hvid kappe Vismand Hvidt forklæde Landsbytos­se Sort forklæde
Hvid kappe Vismand Hvidt forklæde Landsbytos­se Sort forklæde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark