Minecraft-bogen - Tips og triks

Nat og søvn

Når solen går ned i Minecraft, må du tage dine forholdsre­gler for at holde dig i live. Her forklarer vi, hvorfor det er sådan!

-

NAT I MINECRAFT

De fleste spillere frygter natten, for her dukker mobsene op. Når solen går ned, sænkes lysniveaue­t i hele spilverden­en til niveau fire, hvilket gør det muligt for monstrene at komme til live. Faktisk kan der dukke mobs op, lige så snart lysniveaue­t er under syv. Derfor er det vigtigt at have fakler og lamper, hvis du skal overleve nattemørke­t.

Natten begynder for alvor, når solen er forsvundet bag horisonten – det er også her, du får lov til at sove i en seng. En fuldstændi­g døgncyklus i Minecraft tager 20 minutter. Dagen varer 10 minutter, solopgang og -nedgang varer 90 sekunder hver, og selve natten varer syv minutter.

MÅNEN OG MOBS

Månen er kun synlig om natten og ændrer fase hver eneste nat. Som i virkelighe­den er der i alt otte månefaser, og disse går igen i en gentagende cyklus.

De forskellig­e månefaser har en række funktioner og påvirker blandt andet, hvordan mobs opfører sig. Normalt er det sådan, at jo >>fuldere<< månen er, desto mere påvirker den spillets monstre, men det afhænger også af spillets sværhedsgr­ad.

For eksempel vil en >>fuldere<< måne medføre, at der dukker mere slim op i sumpområde­r. Månefasern­e påvirker også chancen for at mobs kan komme til live med bonuseffek­ter som kraftige rustninger og våben.

SENGE OG SØVN

En af de bedste måder at tackle en lang nat på, er simpelthen at sove igennem. Hvis du laver en seng, kan du sove i den én gang per nat for at springe mørketiden fuldstændi­g over. Det er en smart måde at undgå monstre på, men du skal stadig være opmærksom!

For det første: Når du sover i en seng, er det som om dit spil er sat på pause. Dine afgrøder vokser ikke, dine ovne smelter eller koger ikke ting, og selv vand og lava stopper helt op. Når du vågner, bliver alt normalt igen, og du har netop undgået risikoen for at møde et monster.

Det næste du må vide, er, at du hurtigt kan blive angrebet i søvne, hvis din seng ikke er ordentlig sikret. Du mærker det med det samme, for du vågner, hvis en mob angriber dig. For at sikre din seng, skal du placere den i et lukket rum med en masse lyskilder. Eventuelle døre skal lukkes eller blokeres, før du lægger dig til at sove.

Husk også på, at alle spillere må lægge sig samtidig, hvis du vil sove i en flerespill­ers-verden. I kan koordinere, hvornår det er sovetid ved hjælp af chatten.

Der er kun ét andet tidspunkt, bortset fra om natten, hvor du kan sove i en seng – og det er under stormvejr. Når du vågner igen, vil stormen være passeret – en smart måde at undgå at lyn og torden skader dine bygninger.

 ??  ?? Mobs dukker ikke op, før himlen er helt mørk Er det fuldmåne? Så er der større chance for at finde slim Månen hjælper dig med at holde styr på natten
Mobs dukker ikke op, før himlen er helt mørk Er det fuldmåne? Så er der større chance for at finde slim Månen hjælper dig med at holde styr på natten
 ??  ?? Når solen nærmer sig horisonten, er det på tide at gå til køjs Du kan også sove under en storm Senge skal være indendørs,for at du kan være tryg
Når solen nærmer sig horisonten, er det på tide at gå til køjs Du kan også sove under en storm Senge skal være indendørs,for at du kan være tryg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark