Minecraft-bogen - Tips og triks

Portaler

Der findes fire forskellig­e portaler i Minecraft. De transporte­rer dig alle langt, langt væk, så gå aldrig gennem én uden at være forberedt!

-

NETHER-PORTALER

Dette er den eneste portal, som du kan bygge, hvor du vil. Den skaber en vej mellem hovedverde­nen og underverde­nen (kendt som Nether), og består af obsidian. Nether-portaler aktiveres med ild – så en flintesten er god at have!

END-PORTALER

End-portaler findes kun i fæstninger og leder til den mørke og for det meste tomme verden, vi kender som End. End er hjem for ender-dragen og kan kun nås via End-portaler. Du aktiverer portalen ved at fylde rammen med ender-øjne. Du har brug for 12 i alt, men de fleste rammer har som regel et eller to øjne i forvejen.

END-PORTE

End-porte dukker op, når du besejrer ender-dragen. Disse portaler er for små til at klatre igennem, men du kan alligevel bruge dem ved at kaste en enderperle derind. Når du bruger sådan en portal, bliver du fragtet til (eller fra) Ends yderste øer.

UDGANGSPOR­TALER

Udgangspor­taler er det modsatte af End-portaler. End-portalerne fragter dig fra hovedverde­nen til End, men udgangspor­talerne fragter dig retur, fra End til hovedverde­nen. Desværre er der kun én måde, du kan få denne portal til at dukke op på: ved at besejre ender-dragen. Heldigvis vil du altid blive sendt tilbage til hovedverde­nen, hvis du dør i End, så du kan ikke komme til at sidde fast.

TIPS OG TRICKS

Når du går gennem en Nether-portal i hovedverde­nen, vil spillet automatisk lave en tilsvarend­e udgangspor­tal i Nether. Og omvendt!

Husk, at du skal medbringe de materialer, du skal bruge, hvis du vil bygge en portal i Nether – der findes ikke naturlig obsidian dernede, og vand fordamper lige så hurtigt, som du bruger det.

Når Nether-portaler bliver til, vaelger de det naermeste, brugbare sted – det betyder, at de kan dukke op, hvor du mindst venter det i hovedverde­nen, som i toppen af et trae eller langt under jorden. De vil derimod aldrig dukke på, hvor der er farligt (for eksempel under vand eller inden i et bjerg).

Hvis der absolut ikke er noget trygt sted at lave en portal, vil spillet placere fire obsidianbl­okke på hver side af portalen for at give dig en slags platform at stå på.

Portalerne kan bruges af naesten alle mobs. Du kan for eksempel tage tamme dyr med ind i Nether. Samtidig er det også muligt for mobs at komme ud fra Nether, så hvis du bygger en portal i hovedverde­nen, vil zombiegris­emaend af og til komme ud – med mindre du har valgt Peaceful som svaerhedsg­rad.

 ??  ??
 ??  ?? En standardpo­rtal leder til og fra Nether En End-portal En End-port
En standardpo­rtal leder til og fra Nether En End-portal En End-port
 ??  ?? En udgangspor­tal Nether-portaler kan dukke op over og under jorden Husk! Du skal bruge obsidian til at bygge en portal!
En udgangspor­tal Nether-portaler kan dukke op over og under jorden Husk! Du skal bruge obsidian til at bygge en portal!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark