Minecraft-bogen - Tips og triks

Besejr alle mobs

Du vil møde mange fjender i spillet, så det er smart at vide, hvordan du skal tackle de forskellig­e bæster. Her får du de grundlægge­nde strategier.

-

BLAZE

Brug pil og bue for at ramme blaze-fjender, mens de er i luften. Ideelt set bør du også have et skjold for at blokere deres ildkugler. Du kan også spise et fortryllet guldæble, som beskytter dig mod ild i fem minutter.

GROTTE-EDDERKOP

De er svagere end almindelig­e edderkoppe­r, men kan stadig forgifte dig med ét bid. Med pile fra en flammefort­ryllet bue kan du bekæmpe dem på afstand. Rammer du forbi, vil pilen forhåbentl­igt brænde deres spindelvæv væk.

KYLLINGERI­DDER

Den nemmeste måde at dræbe disse på, er ved at hoppe ud fra en kant og angribe dem i luften. Brug et sværd!

CREEPER

En enkel taktik: Løb frem, slå creeperen med dit sværd, så den flyver bagover, og løb væk igen. Den vil enten blive skadet og ikke eksplodere – eller du vil være nået langt nok væk til, at eksplosion­en ikke skader dig.

ENDERMAN

Den bedste måde at bekæmpe en enderman på er ved at sætte et græskar på dit hoved, så du kan komme tæt på, uden at de bevæger sig væk.

Brug ikke langdistan­cevåben – dem undgår de let. De ignorerer også tamme ulve, så en hund kan være lige præcis det, du har brug for.

ENDERMITE

De er ret svage, så et par slag med et sværd burde være nok til, at de bukker under. Kast ikke trylledrik­ke eller andre lækre ting efter dem, da de ikke efterlader sig nogle værdifulde skatte.

EVOKER

Skyd dem med bue og pil, og brug et skjold til at blokere deres vex-angreb. Kom ikke for tæt på – deres bidangreb er ekstremt farlige, men rammer dig ikke på afstand.

GHAST

Ghasterne skyder ildkugler over ekstreme afstande, så pas på! Du kan slå ildkuglern­e tilbage mod dem for at give eksplosion­sskader. Det er også smart at gemme sig bag sten, når du angriber – de kan nemlig ikke se igennem.

GUARDIAN

Det er svært at slås mod guardians. De er stærke, de har laserangre­b og de bor under vandet. Hvis du kan spærre dem inden og bruge en svamp til at tørlægge deres sø, vil det gøre det meget lettere for dig at få ram på dem. Ellers er det bedst at angribe fra siden med fortryllet rustning og helbredsel­iksirer.

ILLUSIONER

Illusioner­e kan gøre dig blind, mens de selv kan blive usynlige. Derefter kan de lave fire kloner af sig selv for at distrahere dig. Læg mærke til, hvilken én, der rent faktisk skyder med pile – og angrib den.

MAGMAKUBE

Det sikreste er at brug en bue, når du kæmper mod større kuber, mens mindre kan angribes med sværd. Magmakuber angriber hurtigt, så sørg for at holde dig på god afstand.

ISBJØRN

Isbjørnen angriber dig ikke, medmindre du kommer for tæt på dens unger. Er uheldet ude, gælder det bare om at klatre højt op og holde dig væk fra vand – de svømmer nemlig ekstremt hurtigt.

SHULKER

Vent på, at den åbner sig – de er nemlig usårlige, når de er lukkede. Vær også forsigtig, hvis der er flere i nærheden. Angriber du én skulker, kommer de andre nemlig til undsætning. Et godt råd er at stå med ryggen mod en væg, så du ikke bliver overrasket bagfra.

SØLVFISK

Skader du en sølvfisk, vil andre i området komme frem og angribe dig – medmindre du dræber sølvfisken med ét slag. Den bedste måde at kæmpe mod dem er med et fortryllet diamantsvæ­rd.

SKELET

Når du kæmper mod skeletter, er det bedst at blokere deres pile med et skjold – og så angribe mellem skuddene. Har du ikke et skjold, kan du cirkle rundt om monstret og sørge for, at det ikke rammer dig.

SKELETRIDD­ER

Det er forholdsvi­st let at dræbe disse skeletter til hest: Brug bue og pil. Dræber du ridderne, kan du stikke af med hesten bagefter. Smart!

SLIM

Slim-monstre kan dele sig selv op i mindre stykker, så forsøg ikke at lade det overvælde dig. Dræb altid den mindste først. Kæmper du mod dem i en sump, kan du lokke dem ud i vandet for at forsinke dem.

EDDERKOP

Den bedste måde at angribe edderkoppe­r på er at lade dem jage dig, mens du svinger dit sværd. Når de hopper på dig, vil de blive skadet og kastet bagover. Bliv ved, indtil de ikke kan mere.

EDDERKOPRI­DDER

Når du kæmper mod en edderkop-ridder, er det bedst at angribe skelettet først. Disse monstre er sjældne, men ekstremt farlige, da det er to monstre i én.

VINDICATOR

Lige meget hvad du gør – brug ikke et skjold! Kast i stedet en trylledrik, som gør dem langsomme, så de holder sig i ro. Og så er det bare om at hugge løs!

HEKS

Hekse bruger trylledrik­ke til at svække dig. Hav altid en spand mælk i nærheden, så du kan helbrede dig selv. Brug også våben, der gør varig skade, som ild- eller giftpile, og angrib dem konstant, så de ikke får tid til at helbrede sig selv.

WITHER-SKELET

Wither-effekten kan være dødelig, så lad aldrig et wither-skelet komme i nærheden af dig. Angrib dem med bue og pil, og kast trylledrik­ke som forårsager skade. Disse skeletter har sværd og ikke buer, så du er altid i sikkerhed på afstand.

ULV

En gruppe ulve angriber dig ikke, medmindre du provokerer dem. I så fald er den bedste beskyttels­e at klatre op i et træ – kæmp endelig ikke mod flere på én gang.

ZOMBIE

Zombier er langsomme og svage og derfor også de letteste monstre at bekæmpe. Hold dig til et almindelig­t sværd, og gem dine bedre våben til stærkere monstre. Bliver du angrebet af flere zombier på én gang, kan en velplacere­t trylledrik skade dem alle samtidig.

ZOMBIEGRIS­EMAND

Da de bærer sværd, er zombiegris­emænd i stand til at forårsage megen skade. De angriber sammen, så det bedste er at klatre op på en søjle og slå til ovenfra. Grisemænd kan ikke klatre, så her er du i sikkerhed.

 ??  ?? Blaze Kyllingeri­dder Grotteedde­rkop Creeper Endermite Enderman
Blaze Kyllingeri­dder Grotteedde­rkop Creeper Endermite Enderman
 ??  ?? Ghast Guardian Evoker Shulker Magmakube
Ghast Guardian Evoker Shulker Magmakube
 ??  ?? Sølvfisk Skeletridd­er Edderkop Skelet Slim Edderkopri­dder
Sølvfisk Skeletridd­er Edderkop Skelet Slim Edderkopri­dder
 ??  ?? Vindicator Wither-skelet Heks Zombieland­sbybo Ulv Zombiegris­emand Zombie
Vindicator Wither-skelet Heks Zombieland­sbybo Ulv Zombiegris­emand Zombie

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark