Minecraft-bogen - Tips og triks

Magiske tips og tricks

Der er stor forskel på at vaere en nybegynder­magiker og en mestertrol­dmand! Her får du de bedste tips til at bruge magi på alle mulige måder.

-

Du kan bruge trylledrik­ke for at fylde op med helbredspo­int midt i en kamp. Men husk! Det samme kan hekse. Fokuser ikke på at helbrede dig selv, imens du kaemper – så mister du bare dit overtag.

Hvis du bruger Mending-fortryllel­sen på en fiskestang, kan den bruges for evigt. Hver gang du fanger noget med den, vil det nemlig reparere stangen mindst lige så meget, som den er blevet slidt.

Det er normalt umuligt at få fat i en Vex’s jernsvaerd, men Looting-fortryllel­sen giver dig en større chance for at finde sjaeldne genstande. Med denne fortryllel­se kan du derfor vaere heldig (meget, meget heldig) at en Vex giver sit svaerd fra sig, når du draeber en.

Ét stykke blazepulve­r kan drive cirka 20 bryggeripr­ocesser samtidig, så du har ikke brug for saerlig meget for at lave trylledrik­ke. Men blaze-materialer er sjaeldne og vaerdifuld­e, så saml så meget du kan.

Du behøver ikke at crafte glasflaske­r – i stedet kan du få fat i dem ved at draebe hekse. Faktisk giver hekse dig det meste, du har brug for, for at brygge staerke trylledrik­ke!

Vaer forsigtig med dine sager. Ved at slå nyttige ingrediens­er sammen med en vandflaske, vil du også kunne lave en kedelig eller tyk trylledrik – og begge er ubrugelige!

Du kan bruge en kedel til at fylde vandflaske­r i Nether, hvor der ellers ikke findes andre vandkilder.

Hvis en landsby har mere end 10 indbyggere og mindst 21 døre, kan det ske, at en jerngolem automatisk dukker op for at beskytte indbyggern­e. Vaer derfor på vagt, når du er i naerheden af landsbyer – skulle du komme til at bumpe ind i en landsbybo, kan du komme til at slås mod hans eller hendes beskytter.

Du kan fjerne graeskarre­t fra en snegolems hoved med en saks.

Sne- og jerngolemm­er kan laenkes fast til en stolpe for at holde dem i ro.

Snegolemme­r vil ignorere fjendtlige ulve, men vil altid angribe zombiegris­emaend.

Hvis du draeber en stor slime og alle de mindre slime-fjender, der kommer ud af den, kan du få 12-28 erfaringsp­oint – det kommer an på, hvor mange små slimeskabn­inger, der dukker op.

De staerkeste fortryllel­ser i spillet kraever, at du opgiver hele 30 erfaringsn­iveauer, mens de mest omfattende ting, du kan foretage dig på en ambolt tillader dig at bruge op til 39 niveauer. Har du flere niveauer end dette, er det smart at bruge dem så hurtigt som muligt. Hvert niveau kraever nemlig flere erfaringsp­oint end det forrige, så jo højere niveau, du er på, jo mere koster det dig at komme videre.

Hvis du ikke har en diamanthak­ke til at udgrave obsidian, kan du alligevel lave en Nether-portal ved at bruge jord til at rumme lava, og derefter smide vand på lavaen for at forvandle den til obsidian i form som en portalramm­e.

 ??  ?? Mendingfor­tryllelsen lader din fiskestang fungere for evigt Det er vigtigt at samle blaze-staenger Hekse bruger også trylledrik­ke
Mendingfor­tryllelsen lader din fiskestang fungere for evigt Det er vigtigt at samle blaze-staenger Hekse bruger også trylledrik­ke
 ??  ?? Jerngolemm­er er søde ved landsbyboe­re Du kan få op til 28 erfaringsp­oint ved at draebe en slime En snegolem uden sin maske
Jerngolemm­er er søde ved landsbyboe­re Du kan få op til 28 erfaringsp­oint ved at draebe en slime En snegolem uden sin maske

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark