Minecraft-bogen - Tips og triks

Livsvigtig­e tips og tricks

Det er svært at komme i gang med Minecraft, hvis du ikke er rutineret spiller. Derfor afslører vi her en række tips og tricks, som du ellers skal være ekspert for at kende.

-

Løb tapper din sultmåler hurtigere end gang, så løb kun, hvis du virkelig skal skynde dig væk – eller hvis du har masser af mad ved hånden!

Trapper er ikke bare flotte dekoration­er. Når du går op og ned ad trapper i stedet for at hoppe, mister du færre sultpoint.

I skrivende stund er det ikke muligt at finde ure i naturen. Men hvis du ikke vil lavet dit eget, kan du købe det hos en biblioteka­r.

Du kan blande forskellig­e trætyper i en opskrift. Nogle gange påvirker det farven på den genstand, du crafter – som med døre og både. Andre gange har det ingen betydning – som med senge.

I sværhedsgr­aden Hardcore ser hjerterne anderledes ud – det er for at vise, at hvis du dør her, er det for altid!

Hver gang du dør, dukker der en besked op, som forklarer hvordan. Der findes mere end 40 forskellig­e beskeder – hvor mange har du set?

Nord er altid øverst på kortene i spillet.

Lige som i virkelighe­den stiger Minecrafts­olen op i øst og går ned i vest. Så hvis du er usikker på, hvor du er, kan du orientere dig efter solen.

En spand lava er 12 gange bedre end et stykke kul, når du skal bruge en ovn. Har du ikke så meget kul, er det derfor en god ide at bruge lava i stedet.

Du kan ødelægge overflødig­e blokke ved at kaste dem ud i lava, ind i et ildsted eller oven på en kaktus.

Det er smart at have en seng med dig, så du kan sove igennem hårde nætter. Men husk: Hvis du dør, og sengen, du sov i senest, ikke er der, hvor den var, vil du blive sendt tilbage til, hvor du begyndte i starten af spillet.

Lad være med at crafte alt muligt på én gang. Nogle ressourcer fylder mindre, end den genstand de bliver til, så venter du med at crafte, kan du bære mere.

Selv om fakler ikke fungerer under vand, er der flere måder at skaffe lys under overfladen: Brug en græskarlyg­te, en glødesten eller sølanterne.

Hvis du falder, så forsøg at lande på vand, da det forhindrer dig i at tage skade. Du kan også lande på slimblokke og i høstakke for at mindske skaderne

Bunny hopping (sprint og gentaget hop) er hurtigere end almindelig sprint.

Når du lister af sted, er det umuligt at falde ned fra klipper. Så hvis du er i tvivl, skal du altid liste.

Grav aldrig direkte nedad. Du kan ikke være sikker på, at du ikke befinder dig lige over en dyb lavasø.

Grav heller aldrig direkte opad! Selv om du ikke kan se lava eller vanddråber i nærheden, kan det sagtens tænkes, at en flok mobs venter på dig lige over dit hoved.

Undgå så vidt muligt at grave under vand. Det skaber nemlig en lille hvirvelstr­øm, der gør det svært at svømme op til overfladen igen.

Du kan sprinte direkte over et hul, der er én blok stort, uden at falde ned.

 ??  ?? Trapper påvirker ikke din sult lige så meget Denne skærm har du ikke lyst til at se, når du spiller i Hardcore ... Minecraft-solen står op i øst og går ned i vest
Trapper påvirker ikke din sult lige så meget Denne skærm har du ikke lyst til at se, når du spiller i Hardcore ... Minecraft-solen står op i øst og går ned i vest
 ??  ?? Denne lavapøl kan opsluge uønskede genstande på et splitsekun­d! Du kan lave både i forskellig­e træfarver List, når du er i nærheden af lava
Denne lavapøl kan opsluge uønskede genstande på et splitsekun­d! Du kan lave både i forskellig­e træfarver List, når du er i nærheden af lava

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark