Minecraft-bogen - Tips og triks

Den bedste mad du kan crafte

-

Det er let at finde og stjæle mad, men med en ekstra indsats kan du lave mad, der er meget bedre end den, du kan finde i naturen. Her er nogle af de bedste opskrifter.

KAGE

Kage er den eneste blok, en spiller kan spise. Du laver den ved at sammensætt­e mælk, sukker, hvede og et æg. Du må også placere kagen i din verden, før du kan spise den – det er godt, hvis du kun har lidt inventarpl­ads og betyder også, at du let kan dele din kage med andre.

Når du spiser et stykke kage, vil et stykke også forsvinde fra blokken. Hvert stykke giver to sultpoint, og en kage består i alt af syv stykker. En hel kage er dermed en af de aller bedste madgenstan­de i spillet.

CHOKOLADEK­IKS

Du kan lave otte chokoladek­iks ved at sætte hvede på hver sin side af kakaobønne­r. Hver kiks giver to sultpoint, og fordelen ved denne mad er, at du sjældent bliver overmæt af at spise den. En du bare lidt sulten, er en god kiks det bedste alternativ.

GRÆSKAR-TÆRTE

Ved at slå et græskar sammen med et æg og lidt sukker, kan du lave en græskartær­te, der giver fire sultpoint. Du kan finde ingrediens­erne i det fri, og du behøver ikke at vente med at spise.

SVAMPESTUV­NING

Det er let at finde svampe, men de kan ikke spises, uden at du tilbereder dem. Til gengæld kan du slå en rød og en brun svamp sammen med en træskål for at lave en svampestuv­ning. Den giver tre sultpoint og lader dig samtidig beholde skålen til en anden gang.

Svampe er også den eneste mad, du vil kunne finde i Nether, så tag en skål med, når du drager af sted.

Du kan også malke mooshroome­r (køer i nærheden af svampe) med en skål for at fylde den med stuvning!

KANINSTUVN­ING

Kaninstuvn­ing er den bedste madgenstan­d i spillet. Den giver 10 sultpoint (som er mere end enhver enkeltståe­nde madret – bortset fra kage) og 12 mæthedspoi­nt, som kun slås af bøf og kotelet(12,8 point) og en gylden gulerod (14,4 point).

Du laver kaninstuvn­ing ved at crafte en skål, en bagt kartoffel, en gulerod, en kogt kanin og en svamp (uanset farve). Hvis du spiser dem separat, vil ingrediens­erne i en kaninstuvn­ing give dig flere sultog mæthedspoi­nt, men en stuvning fylder mindre i dit inventar og er hurtigere at spise, så den er bestemt det hele værd.

TIPS & TRICKS

Du kan ikke spise i Creative mode!

Selv om de er spiselige, kan du ikke spise kakaobønne­r, æg, svampe, græskar, sukker eller hvede uden at crafte dem om til en anden genstand først.

Drikker du mælk alene kan det fjerne en negativ status hos dig, men giver ikke nogen helbreds- eller sultpoint.

 ??  ?? Du kan placere en kage i spillet og dele den med andre Pluk kakaobælge for at lave chokoladek­iks
Du kan placere en kage i spillet og dele den med andre Pluk kakaobælge for at lave chokoladek­iks
 ??  ?? Svampe vokser overalt – endda også under jorden Du kan ikke spise utilberedt­e græskar
Svampe vokser overalt – endda også under jorden Du kan ikke spise utilberedt­e græskar

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark