Minecraft-bogen - Tips og triks

Den komplette guide til husdyr

Næsten alle dyr kan hjælpe dig med mad og ressourcer. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan du tæmmer og avler de forskellig­e dyr. Sådan funger det!

-

GRISE

Grise kan dukke op, hvor som helst, så længe der er græsblokke med nok plads og lys til, at de kan trives. De giver en til tre rå koteletter, når de bliver dræbt – og steger du én af dem, vil den give dig otte sultpoint. God at have, hvis du er sulten!

Du kan placere en sadel på en hvilken som helst gris for at ride på den, men du har brug for en gulerod på pind for at styre, hvor den går hen. Vær dog opmærksom på, at grise er meget langsommer­e end heste.

For at avle en gris, skal du fodre den med gulerødder, kartofler eller rødbeder. Du kan også lede en gris rundt med en gulerod på pind, når du ikke rider på den.

KANINER

Kaniner dukker op i ørkener, blomstersk­ove, tajgaer, store tajgaer, kolde tajgaer og forskellig­e isområder. De kan have seks forskellig­e slags pelse, alt efter hvor i spilverden­en de holder til.

Når du dræber en kanin, giver den ét kaninskind og én rå kanin. Du kan crafte fire kaninskind til et stykke læder, mens den rå kanin giver fem sultpoint, når du tilbereder den. Hvis du lader dem være i fred, vil kaninerne finde gulerødder og spise dem.

I modsætning til de fleste andre dyr i spillet, har kaniner mulighed for at give dig noget meget sjældent. Der er nemlig en lille chance for, at de giver en kaninfod, når de dør. Den kan du bruge til at lave en trylledrik, der lader dig hoppe højere end normalt.

Du skal i gennemsnit dræbe 30 kaniner for at få fingrene i en kaninfod.

Du kan avle kaniner ved at give dem gulerødder, gyldne gulerødder eller mælkebøtte­r, og de nye kaninunger vil som regel arve deres forældres pels.en ud af 20 vil i stedet få den pels, der hører til stedet, hvor den blev født.

FÅR

Får dukker op, hvor der er græsblokke. De giver én uldblok, når de dør, men hvis du klipper dem med en saks, kan du i stedet få op til tre uldblokke. På den måde vokser deres uld også ud igen, når de spiser græs.

Ud over uld giver et får også en til to lammekotel­etter, når de dør. Tilbereder du, får du seks sultpoint.

De fleste får er hvide, men de kan også være naturligt grå, brune eller sorte – og én ud af 600 vil endda være pink!

Du kan avle får og lede dem rundt ved at give dem hvede. De nye små lam vil sædvanligv­is have en blanding af forældrene­s uldfarver – hvis de kan blandes. Ellers vil lammet få én af forældrene­s farver.

KØER

Køer kan dukke op hvor som helst, så længe der er nok lys og plads – dog bortset fra ørkener. Når du dræber en ko, får du op til to læderblokk­e og en til tre rå bøffer. En tilberedt bøf giver otte sultpoint.

Du kan også malke koen. Spanden med mælk kan du bruge som ingrediens til en kage eller drikke den direkte for at fjerne negative bonusser.

Mooshroome­r er en variant af køer, du kan møde på svampeøer. De giver også bøf og læder, når de dør, men skal malkes med en skål i stedet for en spand – og så giver de til gengæld svampestuv­ning i stedet for mælk. Du kan også klippe dem med en saks for at forvandle dem til almindelig­e køer og hapse deres svampe.

For at avle køer skal du fodre et par af dem med hvede.

KYLLINGER

Kyllinger lever også der, hvor der er græsblokke. Ved at dræbe en kylling, sikrer du dig op til to fjer og én rå kylling. Steger du kyllingen, får du seks sultpoint, mens fjerene kan sættes samme med flint og pinde for at lave pile. Du kan også crafte en fjer sammen med en bog og en pose blæk for at anskaffe dig en bog og en fjerpen.

En voksen kylling lægger ét æg hvert 5-10.minut. Kaster du et æg ned i jorden, er der en chance for, at der kommer en nyudklække­t kylling ud. Det sker i ét ud af otte tilfælde, mens der i ét ud af 256 tilfælde kommer hele fire kyllinger ud på én gang. Ellers kan du bruge æg til at lave græskartær­te og kage.

Du avler kyllingern­e ved at fodre dem med rødbedefrø, melonfrø eller græskarfrø. I konsoludga­ven kan du også give dem Nether-vorter. Kyllingern­e vil følge efter dig, når du holder disse genstande.

De er ikke aggressive i sig selv, men kyllinger kan også dukke op som en kyllinge-ridder - en zombie, der ridder på en kylling. Hvis du dræber zombien, vil kyllingen opføre sig normalt igen.

TIPS OG TRICKS

Møder du en flagermus eller blæksprutt­e er de venlige og neutrale – men du kan ikke avle dem.

Kød giver flere sultpoint end grønsager, så det er mere effektivt at avle køer og kyllinger end at spise hveden, du fodrer dem med.

Unge dyr giver ingen genstande, når de dør, og kan heller ikke avles. Lam kan ikke klippes, men kalve kan godt malkes.

Hvis du dræber et dyr ved at sætte ild til det, vil det give en stegt version af sit kød. Der er dog en risiko for at kødet brænder op, hvis du ikke er hurtig nok.

Stegt kød giver flere sultpoint end råt kød, så forsøg altid at tilberede din mad.

Der vokser ny uld ud, når får spiser græs – er der intet græs i nærheden, forbliver de uden pels.

Grise forvandler sig til zombiegris­emænd , hvis de bliver ramt af lynet, så vær opmærksom i tordenvejr!

 ??  ?? Kaniner har forskellig­e pelse Grise er meget almindelig­e Du kan spise dem eller ride på dem!
Kaniner har forskellig­e pelse Grise er meget almindelig­e Du kan spise dem eller ride på dem!
 ??  ?? Du kan farve fårene for at samle farvet uld Kaninens pels afhænger af, i hvilket område den lever Får giver uld og lammekød, når de dør
Du kan farve fårene for at samle farvet uld Kaninens pels afhænger af, i hvilket område den lever Får giver uld og lammekød, når de dør
 ??  ?? Køer giver læder og kød, men kan også malkes Kyllinger lægger æg med jævne mellemrum Malk en særlig mooshroom for at få svampestuv­ning
Køer giver læder og kød, men kan også malkes Kyllinger lægger æg med jævne mellemrum Malk en særlig mooshroom for at få svampestuv­ning
 ??  ?? Du kan avle kyllinger ved at give dem frø Du kan ikke avle blæksprutt­er Unge dyr giver ingenting, hvis du dræber dem
Du kan avle kyllinger ved at give dem frø Du kan ikke avle blæksprutt­er Unge dyr giver ingenting, hvis du dræber dem

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark