Minecraft-bogen - Tips og triks

Landbrug

Der findes forskellig­e afgrøder i Minecraft, som du kan plante for at få mad og andre ressourcer. Det er slet ikke svært – bare følg disse enkle trin.

-

TRIN 1: PLØJ JORDEN

De fleste afgrøder skal plantes i landbrugsj­ord. Du kan forvandle almindelig­e jord- og græsblokke til landbrugsj­ord ved at pløje dem med en hakke.

For at vedligehol­de din landbrugsj­ord, må du forhindre, at den tørrer ud. Sørg derfor for, at der altid er en vandkilde højst fire blokke væk.

Hvis du hopper eller tramper på landbrugsj­ord, kan du ødelægge afgrøderne, så du må begynde forfra. Det gælder også alle andre, der tramper på din jord, så pas godt på dine marker.

TRIN 2: PLANT AFGRØDER

Nogle afgrøder som hvede, græskar, rødbeder og meloner vokser fra frø, som du kan indsamle, når du høster dine marker eller ved at crafte frøene fra afgrøderne selv. Andre afgrøder som kartofler og gulerødder kan plantes direkte i landbrugsj­orden.

Hvede, rødbeder, gulerødder og kartofler kan du finde i nærheden af landbyer. Ikke alle bondegårde har alle slags afgrøder – det er helt tilfældigt.

Hvedefrø (nogle gange kaldes de bare frø) kan også samles ind, når du ødelægger højt græs.

Når de først er plantet, vil alle afgrøder vokse fra små og søde til store og modne grønsager.

TRIN 3: VOKS HURTIGERE!

For at dine afgrøder kan vokse, skal der være et lysniveau på ni eller derover. Om natten må du derfor sørge for, at området er godt oplyst!

Du kan også crafte ben og til benmel – det kan bruges til at få umodne planter til lynhurtigt at springe flere trin over i processen.

Du kan høste dine afgrøder når som helst, men hvis du vil have så meget ud af din plante som muligt, må du vente, til den er fuldvoksen. Så får du både noget at spise og noget du kan plante på ny – præcis om i virkelighe­den!

MELONER OG GRÆSKAR

Meloner dukker op i junglen, mens græskar dukker op i græsområde­r. Planter du et af disse frø i landbrugsj­ord, vil den vokse anderledes end andre afgrøder: Først danner frøene en stilk, og når stilken er fuldvoksen, vil den langsomt men sikkert lave en melon eller et græskar i en af de otte blokke rundt om den. Plukker du frugten, vil stiklen straks lave en ny melon eller et nyt græskar.

Det er kun den blok, hvor stilken holder til, der behøver at være landbrugsj­ord, men vær opmærksom på, at den har plads nok til at vokse. Hvis det ikke lykkes stilken at skabe en melon eller et græskar, fordi der er noget i vejen, må du vente en rum tid, før den forsøger igen.

KAKAOBÆLGE

Kakaobælge holder til i junglen – på jungletræe­rnes stammer.

Kakaobønne­r er den eneste afgrøde i spillet, som ikke vokser i jorden. I stedet må du plante dem på siden af træblokke, hvor de kan vokse til fuldmodne kakaobælge. En fuldvoksen vælg giver adskillige kakaobønne­r, når du knuser den.

SUKKERRØR

Sukkerrør kan plantes direkte i græs, jord, sand, podsoljord, grov jord eller rødt sand – så længe de befinder sig lige ved siden af en vandblok. Sukkerrøre­ne vil vokse, indtil de er tre blokke høje.

For at plukke sukkerrør er det smart at ødelægge den midterste blok. På den måde får du mest ud af planterne uden at fjerne roden – og så vil endnu flere vokse frem bagefter. Sukkerrør kan ikke spises alene, men kan laves om til både sukker og papir.

 ??  ?? Pløj jorden med en hakke Plant dine afgrøder og se, hvordan de vokser Vand, benmel og lys får dine afgrøder til at vokse hurtigere
Pløj jorden med en hakke Plant dine afgrøder og se, hvordan de vokser Vand, benmel og lys får dine afgrøder til at vokse hurtigere
 ??  ?? Meloner og græskar vokser på en stilk – og kun én af gangen Sukkerrør skal plantes ved siden af vand Kakaobønne­r kan plantes på siden af jungletræe­r
Meloner og græskar vokser på en stilk – og kun én af gangen Sukkerrør skal plantes ved siden af vand Kakaobønne­r kan plantes på siden af jungletræe­r

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark