Minecraft-bogen - Tips og triks

Fiskeri

-

Er du et sted med vand, kan du altid kaste en snøre ud og se, om du kan fange mad eller noget andet. Du kan altid fiske – uanset om du er strandet på en øde ø eller fanget under jorden.

LAV EN FISKESTANG

Du kan hurtigt og nemt lave en fiskestang ved at kombinere tre pinde og to snore.

SÅDAN FISKER DU

Du kan fiske i alle stilleståe­nde vandblokke, du støder på. For at fiske kaster du din snøre i vandet, hvorefter du må holde øje med den røde og hvide dut. Hvis du ser et spor i vandet, og dutten bliver trukket ned, gælder det om at hive snøren ind så hurtigt som muligt (du har cirka et halvt sekund!. Så vil det, du har fanget, flyve op af vandet og hen i mod dig.

Du får et til tre erfaringsp­oint for hver vellykkede fangst, samtidig med at fiskestang­en mister et holdbarhed­spoint. Hvis du hiver snøren ind for tidligt eller for sent, vil du intet fange.

FISK OG GENSTANDE

Når du fisker, kan du fange tre forskellig­e ting: fisk, skrot eller en skat. Hiver du 20 ting ind, vil 17 være fisk, to vil være skrot og én vil være en skat. 10-11 af fiskene vil være almindelig­e fisk, fire-fem vil være laks og to-tre vil være kuglefisk. Klovnefisk er derimod meget sjældne. I gennemsnit vil du finde én klovnefisk for hver 50 almindelig­e fisk.

Skrot kan være en skål, en fiskestang, læder, læderstøvl­er, råddent kød, en pind, snor, en vandflaske, et ben, 10 poser blæk eller en snubletråd­skrog.

Skatterne kan derimod være en fortryllet bue, en fortryllet bog, en fortryllet fiskestand, et navneskilt, en sadel eller et åkandeblad.

VENTETID

Fisker du under normale forhold vil det tage et sted mellem fem og 45 sekunder at få bid. En Lure-fortryllel­se kan reducere ventetiden med fem sekunder for hvert niveau (op til 15 sekunder).

Dine omgivelser spiller også ind på, hvor lang tid det tager at fiske. Hvis du fisker i vand, som ikke er udsat for sol- eller månelys, tager det cirka dobbelt så lang tid, mens ventetiden bliver reduceret med cirka 20 procent, hvis det regner. Så kan du fange fem fisk på samme tid, som du normalt ville have fanget fire.

Hvis der er andre mobs inden for en radius på 10 blokke, bliver fiskene skræmt, og det ender med ingenting.

TIPS OG TRICKS

The Luck of the Sea-fortryllel­sen øger sandsynlig­heden for, at du fanger en skat i stedet for skrot eller fisk – men det er en lillebitte stigning!

Du kan fange noget med en almindelig fiskestang 65 gange, før den går i stykker – den mister ét holdbarhed­spoint for hver fangst. Kaster du snøren på jorden og får fat i en mob, vil fiskestang­en miste fem point.

Hvis du endnu ikke har fået Cow Tipperudmæ­rkelsen, kan du få den ved at hale et stykke læder ind.

Den mest sjældne genstand, du kan få fat i, når du fisker, er en anden fiskestang. I gennemsnit vil du kun fange sådan én for hvert 500.forsøg. Den mest almindelig­e fangst er en almindelig fisk – den dukker op 51 ud af 100 gange.

 ??  ?? Du kan fiske i alle mulige vandblokke Det er en enkel måde at finde mad på Du kan også fange skatte
Du kan fiske i alle mulige vandblokke Det er en enkel måde at finde mad på Du kan også fange skatte
 ??  ?? Fiskene bider hurtigere på i regnvejr Du kan også fiske under jorden, men det er sværere Luck of the Sea-fortryllel­sen gør det lettere at fange skatte
Fiskene bider hurtigere på i regnvejr Du kan også fiske under jorden, men det er sværere Luck of the Sea-fortryllel­sen gør det lettere at fange skatte

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark