Minecraft-bogen - Tips og triks

Taem vilde dyr

Ikke alle dyr i Minecraft kan tæmmes lige så let som almindelig­e husdyr. Men det er muligt at tæmme og avle flere af dem. Sådan gør du!

-

HESTE, ÆSLER OG MULDYR

Heste og æsler dukker op på sletter og savanner. For at tæmme dem må du allerførst tage kontrol over dyret. Det gør du ved at nærme dig det med en tom hånd og derefter ride på dets ryg. Hesten vil kaste dig af, men hvis du gentager denne proces nok gange, vil du omsider kunne give den en sadel eller rustning på. Husk, at heste kan ikke bære kister, og æsler kan ikke iklædes rustning.

Når de først er tamme, kan du avle heste og æsler ved at give dem en gylden gulerod eller et gyldent æble. Du kan også få de forskellig­e dyr til at parre sig og dermed skabe et muldyr. Muldyr er hurtige og stærke som en hest og kan bære en kiste som et æsel.

Heste, muldyr og æsler giver alle op til to læderblokk­e, når de dør – samt alle de genstande de har på sig.

PAPEGØJER

Papegøjer lever i junglen og findes i fem forskellig­e farver. Hvis du dræber en, giver den en til to fjer. Det er muligt at tæmme to papegøjer på én gang ved at fodre dem med chokoladek­iks. Så vil de flyve efter dig og sætte sig på din skulder, hvis du standser.

Papegøjer kan ikke avles, og vil ikke følge efter dig, hvis du ikke tæmmer dem. Både vilde og tamme papegøjer vil dog danse, hvis de hører musik fra en jukeboks. De kan også efterligne lyde fra mobs i nærheden!

LAMAER

Lamaer dukker op på savannepla­teauer og i ekstreme bjergområd­er og har fire forskellig­e slags pels.

De kan tæmmes på samme måde som heste, og når de først er tamme, kan de udstyres med en kiste til at bære ting eller et tæppe til pynt. Du kan også godt ride på dem, men de er svære at styre – også selvom, du har tæmmet dem.

En lama kan bære mellem tre og 15 genstande. De vil spytte på ulve eller andre, der angriber dem (også dig!), og det forårsager ét skadespoin­t. Du kan avle lamaer ved at fodre dem med høballer.

OZELOTTER

Disse vildkatte dukker kun op i junglen og er svære at tæmme. For at vinde deres tillid, må du holde en rå fisk frem og vente til ozelotten kommer nærmere. Lav ikke nogen hurtige bevægelser og kig aldrig væk!

Når den er inden for tre blokke, kan du fodre den, men det er stadig ikke sikkert, at den vil tæmmes.

Lykkedes det dig at tæmme den, skifter den pels til en af tre unikke kattepelse. De kan avles ved at du giver dem rå fisk, og vil (præcis som vilde ozelotter) skræmme creepere væk.

ULVE

Ulve bor kun i skove og tajgaer. De kan tæmmes ved at du fodrer dem med ben. Når den er blevet tam, får ulven et halsbånd, som du kan farve, som du ønsker.

Du kan avle ulvene ved at fodre dem med råt kød. Hvis en tam ulv får en hvalp, vil hvalpen også være trofast mod dig.

 ??  ?? Heste kan sadles Æsler og muldyr kan bære kister Papegøjer sætter sig på din skulder
Heste kan sadles Æsler og muldyr kan bære kister Papegøjer sætter sig på din skulder
 ??  ?? Du kan lave et lamatog ved at lænke flere sammen Ozelotter kan tæmmes til huskatte ... ...og skifter dermed pels! Giv ben til ulve for at tæmme dem
Du kan lave et lamatog ved at lænke flere sammen Ozelotter kan tæmmes til huskatte ... ...og skifter dermed pels! Giv ben til ulve for at tæmme dem

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark