Minecraft-bogen - Tips og triks

Tips og tricks til at overleve

Det sværeste i Minecraft er som regel at holde sig i live. Heldigvis er der meget, du kan gøre, for at overleve – disse tips vil redde dig mindst én gang!

-

Høballer er den eneste blok, som kan spises af mobs. De helbreder en mob med op til 10 hjerter, hvis du giver dem til en hest, et æsel eller muldyr, og er derfor den mest effektive måde at genvinde deres helbred på.

Hvis din sultmåler er fuld, kan du som regel ikke spise mere. Der findes dog tre undtagelse­r.

Du kan nemlig spise chorus-frugt, guldæbler og mælk på fuld mave – og de kan alle tre påvirke dig positivt uden at fylde på din sultmåler.

Når du laver en kage, behøver du ikke at bekymre dig om at løbe tør for mælkespand­e – du får dem tilbage bagefter.

Heste har syv forskellig­e grundfarve­r og kan have fem forskellig­e kendetegn - så i alt findes der 35 forskellig­e slags heste.

Bøffer og koteletter er de meste effektive måder at genvinde helbredspo­int på – til dels fordi de ikke fylder ret meget i din rygsæk. Kaninstuvn­ing og kager giver flere helbredspo­int, men du kan kun bære én af hver.

Vand, der befinder sig lavere end landbrugsj­ord, vil ikke holde dine afgrøder fugtige. Vandet skal være i samme højde eller lige over afgrøderne.

Dine afgrøder vokser ikke, når du sover – eller hvis du bevæger dig for langt væk fra, hvor du har plantet dem.

Du kan crafte et guldæble eller en gylden gulerod ved at omringe et æble med guldbarrer eller en gulerod med guldklumpe­r.

Som i virkelighe­den kan muldyr ikke parre sig med heste.

De fleste typer frø, inklusiv kakaobønne­r, kan du finde i skattekist­er.

Hver gang du planter 50 kartofler, vil én af dem være giftig. Den vil være grønlig og kan hverken plantes eller bages. Hvis du spiser en giftig kartoffel, er der 60 procent risiko for, at du bliver udsat for Poison-effekten, så du mister tre helbredspo­int.

Du kan hurtigt høste en masse afgrøder ved at oversvømme dine marker. Vandet hiver afgrøderne op, og du sparer en masse arbejde.

Ønsker du, at dine afgrøder skal vokse endnu hurtigere? Så skal du plante dem lidt fra hinanden – gerne i hver anden række. Afgrøder af samme type vokser nemlig langsommer­e, hvis de står ved siden af hinanden.

Du kan udgrave græskar og meloner med alle slags værktøj – selv dine hænder. En hakke er dog det hurtigste.

Sukkerrør kan nogle gange blive hele fire blokke høje – i stedet for de sædvanlige tre.

Zombier kan også give kartofler og gulerødder fra sig, når de bliver dræbt.

En ringbrynje ser gennemsigt­ig ud, når du har den på – og ringbrynje­hjelme ser helt anderledes ud end andre hjelme.

Hesteridni­ng er den hurtigste måde at bevæge sig på land, så tag endelig en firbenet ven med dig, hvis du skal langt væk.

 ??  ?? Heste kan spise høballer Du får dine spande tilbage Sukkerrør kan vokse sig fire blokke høje
Heste kan spise høballer Du får dine spande tilbage Sukkerrør kan vokse sig fire blokke høje
 ??  ?? Plant afgrøder i rækker for at få dem til at vokse hurtigere Hestene i spillet kan se ud på 35 forskellig­e måder Dine afgrøder vokser ikke, mens du sover
Plant afgrøder i rækker for at få dem til at vokse hurtigere Hestene i spillet kan se ud på 35 forskellig­e måder Dine afgrøder vokser ikke, mens du sover

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark