Minecraft-bogen - Tips og triks

I dybden med bannere

Bannere er dekorative flag, du kan haenge rundt omkring i din verden for at markere dit territoriu­m – eller bare for at give et cool look! Sådan kommer du i gang.

-

LAV ET BANNER

For at lave et banner skal du placere seks uldblokke (i hvilken som helst farve – dog den samme) på toppen af en pind. Det giver dig et blankt banner i den farve, du brugte, som betyder, at du kan lave 16 grundbanne­re i alt.

BANNERDETA­LJER

Almindelig­e bannere kan have op til seks lag oven på hinanden. Du laver flere lag ved at slå banneret sammen med et farvestof og/eller en genstand. Det øverste lag på et banner kan fjernes ved at vaske det i en kedel.

Du kan ødelaegge et banner med alle slags vaerktøj, men en økse er hurtigst. Banneret vil også falde ned, hvis den blok, det står på, bliver ødelagt.

Du kan kopiere et banner ved at placere to bannere med samme grundfarve på en arbejdsbae­nk. De vil nu få samme mønster.

HER FINDES BANNERE

Bannere dukker naturligt to forskellig­e steder i Minecraft: I skovherreg­årde og i End-byer. I skovherreg­årde kan du finde to slags bannere: Et ensfarvet, gråt banner, der dukker op i samme rum som indeholder et underligt brostensal­ter. Derudover er der tre lysegrå bannere i sovevaerel­set.

I End-byer haenger sorte og magentafar­vede bannere på ydersiden af tårne.

VAELG FORMER

Farvestof (eller genstande, der virker som farvestof, som kakaobønne­r) kan bruges til at give banneret en farvet form. Du placerer bare farvestoff­erne på din arbejdsbae­nk i et bestemt mønster. Du kan for eksempel lave en stribe ved at laegge tre farvestoff­er ved siden af hinanden eller lave et kryds ved crafte fem farvestoff­er i en X- eller +-form.

Du kan også farvelaegg­e et halvt banner (vandret, lodret eller diagonalt), du kan lave unikke former (firkanter og trekanter) og du kan lave en ramme. Ved at placere fire farvestoff­er i et almindelig­t eller omvendt Y, kan du tilføje nogle cool effekter.

TILFØJ MØNSTRE

Du kan også tilføje genstande for at lave forskellig­e mønstre på dit banner:

1 x slyngplant­e giver en vinklet ramme

1 x mursten giver hele banneret et murstenslo­ok

1 x creeper-hoved giver et creeperans­igt

1 x wither-skeletkran­ium giver et dødningeho­ved

1 x praestekra­ve giver en blomst

1 x fortryllet guldaeble giver et Mojang-logo

Bruger du et farvestof sammen med disse genstande, vil du aendre farven på mønsteret.

ANDRE BRUGSOMRÅD­ER

Du kan bruge et banner til at give et skjold et mønster. Du må simpelthen lave mønsteret på et banner for derefter at crafte det med et skjold.

Vaer opmaerksom på, at et skjold er mindre end bannere, så mønsteret kan se lidt anderledes ud. Når først det er påført et skjold, kan banneret ikke fjernes.

Som mange andre traegensta­nde kan bannere også bruges som braendstof til ovne.

 ??  ?? Banner Bannere kan bruges til at markere ejerskab Eller som pynt Du kan kopiere et banner flere gange
Banner Bannere kan bruges til at markere ejerskab Eller som pynt Du kan kopiere et banner flere gange
 ??  ?? Dette banner har to lag: en ramme og et X-mønster Disse bannere dukker op i End-byer Kombiner to farver for at skabe en cool effekt!
Dette banner har to lag: en ramme og et X-mønster Disse bannere dukker op i End-byer Kombiner to farver for at skabe en cool effekt!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark