Minecraft-bogen - Tips og triks

Landsbyer

Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om Minecrafts mange, nyttige landsbyer!

-

Landsbyer er en samling af flere bygninger, som findes på sletter, savanner og i ørkener. De er som regel konstruere­t af lokale materialer som trae og sandsten.

Landsbyer består af mange forskellig­e bygninger: Brønde er i midten af landsbyen. Du vil finde én i hver eneste landsby.

Hytter har runde tag og jordgulve. Der bor normalt én landsbybo i en hytte, men de kan også stå tomme.

Små huse har et fladt tag (af og til med balkon) og stengulve. Det kan taenkes, at en indbygger holder til her, men siden de ikke har en ordentlig dør, anses de ikke som ordentlige hjem.

Store huse har trekantede tag og består af ét stort L-formet rum. Her bor altid to indbyggere. Slagterbut­ikker har en disk lavet af bjaelker og en indhegnet have på bagsiden af bygningen. Butikken vil altid dukke op sammen med en slagter.

Biblioteke­r er lange, smalle bygninger med store vinduer. De indeholder borde, bogreoler og en arbejdsbae­nk. Bygningen vil altid vaere optaget af en biblioteka­r og én anden indbygger.

Smedjer har bjaelketag og en stor åben veranda på forsiden. Her står et lille bassin fyldt med lava samt to ovne. Du vil også finde en kiste med raekke almindelig­e genstande indeni. En smed dukker altid op sammen med bygningen, men han bor her ikke.

Kirker er store, høje strukturer i tre etager. På første etage finder du et alter lavet af trappetrin og på de andre etager finder du en udendørsba­lkon. Der hører én praest til en kirke.

TIPS OG TRICKS

En landsby skal have mindst én brønd, ét hus og én landsbybo, men kan også vaere meget større.

I Pocket Edition kan du ofte finde en faestning ved at grave direkte ned under en landsbys brønd. Hvis den ikke er dukket op, efter du har gravet 20 blokke ned, vil du højst sandsynlig­t ikke kunne finde én i landsbyen.

Du kan bygge et nyt hus i en landsby. Så laenge indgangsdø­ren er inden for en radius på 60 blokke fra landsbyens centrum, regnes den som en del af landsbyen. Det kan endda vaere, at der dukker en ny indbygger op i huset!

Mobs kan komme til live inde i store huse, så brug så mange fakler du kan for at beskytte landsbyboe­rne. De kan ikke hjaelpe dig, hvis de er døde.

Selv om landsbyboe­rne normalt er venlige, kan du rende ind i deres hidsige jerngolemm­er, hvis du skulle komme til at angribe dem. Så vaer sød mod dine naboer.

Kløfter og grotter kan nogle gange aede sig ind i bygningern­e, så derfor vil du kunne møde halvfaerdi­ge huse i enkelte landsbyer.

En landsby er et perfekt sted at lave en base, fordi du altid har et solidt madlager i naerheden.

Desuden har du adgang til sjaeldne blokke som for eksempel bogreoler.

Så hvis du finder en landby tidligt i spillet, skal du endelig bare benytte dig af den.

Landsbyboe­rne høster og planter nye afgrøder, så sørg for ikke at stjaele alt fra deres marker.

 ??  ?? Landsbyer er lavet af lokale materialer Denne landsby har utrolig mange bygninger Der er en brønd i midten af hver landsby
Landsbyer er lavet af lokale materialer Denne landsby har utrolig mange bygninger Der er en brønd i midten af hver landsby
 ??  ?? Landsbyern­e har tilpasset sig omgivelser­ne Af og til dukker landsbyer op med halvfaerdi­ge bygninger Landsbyboe­rne vil høste og plante nye afgrøder
Landsbyern­e har tilpasset sig omgivelser­ne Af og til dukker landsbyer op med halvfaerdi­ge bygninger Landsbyboe­rne vil høste og plante nye afgrøder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark