Minecraft-bogen - Tips og triks

Havtempler

-

Havtempler eksisterer kun i konsol- og pc-udgaverne af Minecraft (i skrivende stund), og er utroligt svaere at finde og overvinde. Men hvis du følger disse råd, har du måske en chance alligevel!

Havtempler dukker op langt under havoverfla­den. De er fuldstaend­ig daekket af vand, så det er svaert at komme ind.

Templerne består af prismarin og lyses op af sølanterne­r. Nogle meget staerke, fiskeagtig­e mobs passer på området rundt om templerne. Hvert tempel har også tre elder guardian-fjender, som er endnu større og staerkere!

Bygningen er formet som én stor, central konstrukti­on med en raekke tilfaeldel­ige rum spredt udover. Selve bygningen holdes oppe af søjler, som straekker sig ned til havbunden. I midten af hoveddelen finder du skattekamm­eret, som indeholder otte guldblokke omringet af mørk prismarin.

Når de dør, giver vogterne stykker af prismarin, rå fisk og prismarink­rystaller fra sig. Templerne er også det eneste sted, hvor du kan finde naturlige havsvampe i spillet.

Hvis du vil overvinde et havtempel, har du brug for udstyr, trylledrik­ke og fortryllel­ser – men det er typisk ikke noget, du klarer før sent i spillet, så lad vaere med at bekymre dig, hvis du kaemper forgaeves.

Fortryllel­ser som Respiratio­n, Aqua Affinity og Depth Strider vil hjaelpe dig et langt stykke af vejen, men Water Breathing- (for ikke at drukne), Night Vision- (for at se under vand) og Speedtryll­edrikke (for at bevaege dig hurtigere under vand) kan vaere lige så nyttige.

OVERLEVELS­ES-TAKTIK

Det er svaert at overleve inde i et havtempel (selv når du ikke bliver angrebet af aekle mobs), så gå ikke ind i disse, medmindre du har udstyret i orden. Hvis du dør her, er det naermest umuligt at få fat i dine genstande igen!

Alene det at komme forbi havtempler­nes vogtere kan vaere en udfordring. Usynlighed­strylledri­kke og ender-perler kan hjaelpe dig godt på vej, men du er naesten nødt til at slås, hvis du vil ind under overfladen.

Én måde, du kan undgå kamp på, er ved at lave luftlommer ved hjaelp af brosten, grave dig gennem templets tag og bruge en stige for at komme ned. Det fjerner vandet foran dig og lader dig bygge et brostenssk­jold omkring dig for hvert skridt du tager nedad. Guardianvo­gtere kan ikke angribe dig gennem solide blokke, og du kan let draebe dem, hvis de befinder sig lige under dig.

Hvis du slås med en elder guardian, vil du blive påvirket af Mining Fatigueeff­ekten – det betyder, at du ikke kan grave dig ud. Sørg derfor altid for at have en alternativ flugtrute klar.

For at gøre det lettere at overvinde et havtempel kan det vaere smart at bygge en undervands­base i naerheden. Placer en seng der, så du kan komme tilbage, hvis du skulle komme til at dø i templet. Du kan også saette en ender-kiste her, så du altid har trylledrik­ke, mad og udstyr. Det kraever lidt planlaegni­ng, men er meget lettere på den måde!

 ??  ?? Templer er lavet af prismarin Elder guardianfj­ender er staerke og dødbringen­de De vil zappe alt mulig – til og med blaeksprut­ter
Templer er lavet af prismarin Elder guardianfj­ender er staerke og dødbringen­de De vil zappe alt mulig – til og med blaeksprut­ter
 ??  ?? Sølanterne­r lyser templerne opSmadr skattekamm­eret for at finde guld Skattekamm­eret
Sølanterne­r lyser templerne opSmadr skattekamm­eret for at finde guld Skattekamm­eret

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark