Minecraft-bogen - Tips og triks

Hemmelige referencer

Der findes en raekke skjulte vitser og referencer i Minecraft, som du kan finde, hvis du ved, hvad du skal lede efter. Her er nogle af de bedste!

-

ONDSKABENS HOTEL

Hvis du bruger et navneskilt til at kalde en vindicator Johnny, vil den blive fjendtlig mod alle andre mobs – bortset fra illagere. Det er en reference til gyserfilme­n Ondskabens Hotel.

HALLOWEEN

Den 31. oktober kan alle mobs, som kan baere rustning – zombier, skeletter, grisemaend og wither-skeletter – dukke op med et graeskar på hovedet. Du kan stjaele deres masker ved at draebe dem med et Looting-fortryllet svaerd.

Derudover er den eneste dekorative tekst i hovedmenue­n >>Oooooooooo­oo! Spooky!<<

FORTRYLLED­E SYMBOLER

De fortrylled­e symboler kan ikke oversaette­s til noget fornuftigt, men de er hentet fra Standard Galactic Alphabet. Dette alfabet blev opfundet af Tom Hall til det klassiske computersp­il Commander Keen.

KANINEN TOAST

Brug et navneskilt til at give en kanin kaelenavne­t Toast, og se, hvad der sker.

Toast ligner en almindelig kanin, men har mere sort pels i ansigtet. Den blev tilføjet til spillet af Minecraft-udvikleren Ryan Holtz som en hyldest til Minecraft-brugeren xyzentvs savnede kanin.

HAK I PLADEN

Hvis du nogensinde har prøvet at spille plade nummer 11 i en jukeboks, ved du, at det er en ødelagt plade, der spiller en maerkelig og forvredet melodi. Hvis du kører lyden gennem et spektogram – et program der lader dig se en visuel udgave af lydbølger – kan du se billedet af en Minecraft-figurs ansigt. Nogen spekulerer i, om det er ansigtet på den berygtede Herobrine.

Du kan også se nummeret 12418, som er en reference til Minecrafts komponist, C418. Tallet 12 repraesent­erer bogstavet C i det heksadecim­ale talsystem.

FLERFARVED­E FÅR

Hvis du bruger et navneskilt til at give et får navnet Jeb, vil dens uld skifte farve. Jeb er en af hovedudvik­lerne bag både Minecraft og Minecraft Pocket Edition.

DRAEBERKAN­IN

Draeberkan­inen er en sjaelden kaninart, der er fjendtlig mod dig, ulve og hunde. I skrivende stund kan den kun påkaldes via summon-kommandoen i spillets kode. Den er en reference til draeberkan­inen i filmen Monty Python og de skøre riddere.

MINCERAFT

Der er en chance på én ud af 10.000 for at titelskaer­men vil fortaelle dig, at du spiller >>Minceraft<< i stedet for Minecraft. Det blev tilføjet spillet af Notch uden at blive opdaget i flere år!

MOBS PÅ HOVEDET

Hvis du bruger et navneskilt til at give en mob navnet Dinnerbone eller Grumm, stiller den sig på hovedet. Dinnerbone og Grumm er to af Minecrafts udviklere.

 ??  ?? Here’s Johnny! Mobs med graeskar på hovedet Den unikke kanin Toast
Here’s Johnny! Mobs med graeskar på hovedet Den unikke kanin Toast
 ??  ?? Er det et billede af Herobrine på den ridsede musikplade? Minceraft! Draeberkan­inen
Er det et billede af Herobrine på den ridsede musikplade? Minceraft! Draeberkan­inen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark