Minecraft-bogen - Tips og triks

Faestninge­r

-

Faestninge­r dukker naturligt op under jorden, men de kan vaere utrolig svaere at finde. Men fortvivl ikke! Bare følg denne guide, og snart vil du vaere ét skridt taettere på End-portalen.

Faestninge­r er store fangekaeld­ere, der findes under jorden, og de er den eneste måde, du kan når End på (hvor du kommer til at møde Minecrafts største udfordring: enderdrage­n!)

Det er svaert at finde en faestning uden aktivt at lede efter den. De befinder sig altid langt under jorden, og dukker først op, når du er cirka 600-1000 blokke fra dit udgangspun­kt.

Heldigvis er der hjaelp at hente: Du kan bruge et ender-øje til at finde vej. Du kan selv lave det ved at kombinere en enderperle (fra en enderman eller en byttehande­l) med blaze-pulver (fra blazestaen­ger). Når du har samlet flere ender-øjne, er det bare om at begynde at lede.

Hvis du kaster et enderøje, vil det bevaege sig mod den naermeste faestning. Du kan derefter følge dets spor for at samle øjet op igen – du skal bare vide, at der er 20 % risiko for, at øjet bliver knust. Derfor er du nødt til at have mange øjne med dig. Før eller siden vil du nå frem til en faestning, og så skal du bare begynde at grave!

Faestninge­r har flere etager og en hel masse rum spredt i et komplicere­t mønster. Du vil se mange rum, der ligner hinanden som trappeopga­nge, korridorer, faengselsc­eller og fontaener. Du kan også finde biblioteke­r og lagerrum, hvor du kan finde skattekist­er og bogreoler!

OVERLEVELS­ESTAKTIK

Faestninge­r er enorme og meget svaere at navigere rundt i – derfor kan det vaere smart at markere de rum, du har besøgt. Du kan for eksempel saette en fakkel i naerheden af døren.

De farligste fjender i faestninge­rne er sølvfisk, som dukker op ud af det blå og angriber dig i hobetal, hvis du kommer til at ødelaegge et sølvfiskea­eg. Uheldigvis er disse aeg forklaedte som stenblokke, så det kan vaere svaert at vide, om du er ved at ødelaegge et aeg eller ej. Den eneste forskel er, at sølvfiskea­eg tager lidt laengere tid at hakke i stykker, så ved at bruge en trae- eller stenhakke, kan du give dig selv lidt bedre tid til at vurdere.

Faestninge­rne bugner også af sjaeldne blokke og genstande som mursten, mosklaedte mursten, revnede mursten, metalraekv­aerk, metaldøre og bjaelker.

Hvis du udforsker nok, vil du før eller siden finde End-portalen. Her må du placere et ender-øje i hver af de 12 portalblok­ke for at aktivere vejen til End. Sørg derfor for at have mindst 11 ender-øjne med, når du drager af sted (portalen har ét øje i forvejen).

Når du har placeret alle øjnene, vil portalen automatisk blive aktiveret. Tillykke! Du kan nu rejse til End! Men husk: Du kan ikke komme tilbage med mindre du draeber ender-dragen eller dør i forsøget, så tag ikke af sted, før du er helt klar!

 ??  ?? Der er typisk tre slags sten i faestninge­r Faestninge­r er fulde af bøger Faestninge­r er ofte koblet sammen med grotter
Der er typisk tre slags sten i faestninge­r Faestninge­r er fulde af bøger Faestninge­r er ofte koblet sammen med grotter
 ??  ?? Faestninge­r er farlige steder Sølvfisk dukker op i naerheden af End-portalen Men de er også fulde af skatte!
Faestninge­r er farlige steder Sølvfisk dukker op i naerheden af End-portalen Men de er også fulde af skatte!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark