Minecraft-bogen - Tips og triks

Sådan fungerer Nether

-

Nether er en maerkelig, alternativ dimension fuld af staerke mobs, ild og lava! Det er meget risikabelt at drage på besøg, men du nødt til det for at fuldføre Minecraft!

SÅDAN BYGGER DU EN NETHER-PORTAL

For at komme til Nether, skal du først bygge en Nether-portal. Start med at lave en ramme af obsidian – den kan vaere i forskellig­e størrelse fra den mindste, som er 4x5 blokke, til den største, som er 23x23 blokke.

Når rammen er klar, må du taende ild indeni den for at aktivere den. Det gør du let med et stykke flintesten. Når du går gennem en portal i hovedverde­nen, vil en tilsvarend­e portal dukke op i Nether – og omvendt.

TERRAENET I NETHER

Nether består for det meste af Nether-sten, en maerkelig rød stentype, som du hurtig kan udgrave. Saetter du ild til sådan en sten, vil den braende for evigt. Du vil også finde grus, lava og en raekke andre blokke, som kun bliver skabt i Nether:

Sjaelesand: En klaebrig jordtype, der får spillere og mobs til at bevaege sig langsommer­e, hvis de kommer i kontakt med den.

Glødesten: En krystalagt­ig blok, der lyser. Den haenger som regel ned fra taget i Nether, og bliver til glødestens­støv, når du knuser den. Nether-kvartsmalm: Giver Nether-kvarts fra sig, når du udgraver den.

Magmablok: Skader dig og får vand (i hovedverde­nen) til at fordampe.

NETHER-GENVEJE

Du kan bruge Nether som en måde at bevaege dig hurtigt gennem hovedverde­nen. Én blok i Nether svarer nemlig til otte blokke i hovedverde­nen, så hvis du bevaeger dig et stykke i Nether for så at alve en ny portal tilbage til hovedverde­nen, vil du dukke op langt vaek fra dit udgangspun­kt.

Minevogne kan også rejse gennem portaler, så med lidt traening kan du bygge togspor, der leder ind og ud af Nether. Det er en smart måde at fragte genstande hurtigt og effektivt. Bare sørg for, at de er beskyttet mod mobs!

PLANTER I NETHER

Du kan finde røde og brune svampe over alt i Nether. Det er en brugbar kilde til mad, og det eneste der vokser naturligt i Nether – bortset fra Nether-vorter.

Nether-vorter er en essentiel ingrediens, når du skal lave trylledrik­ke, så saml endelig, så mange du kan. I konsoludga­ven vokser Nether-vorter overalt i Nether, mens de kun findes i Nether-borge i de andre versioner.

Du kan få traeer til at vokse i Nether, hvis du tager jord med fra hovedverde­nen og giver dem nok plads og lys. Deres blade vil dog blive brune og tørre – det samme sker, hvis du placerer en graesblok i Nether. Alt visner!

TIPS OG TRICKS

Lava flyder hurtigere og laengere i Nether.

Hvis du forsøger at sove i en seng i Nether, vil den eksplodere, så du dør!

Det er selvfølgel­ig aergerligt, men det forhindrer dig også i at sidde fast i Nether, hvis din portal er blevet ødelagt. Når du dør, vender du tilbage til hovedverde­nen.

 ??  ?? En stor Nether-portal Sjaelesand dukker kun op i Nether Glødesten er en naturlig del af Nether
En stor Nether-portal Sjaelesand dukker kun op i Nether Glødesten er en naturlig del af Nether
 ??  ?? Byg et togspor, der leder ind og ud af Nether Der er tonsvis af mad i Nether (hvis du altså kan lide svampe) Du kan importere jord for at få traeer til at vokse i Nether
Byg et togspor, der leder ind og ud af Nether Der er tonsvis af mad i Nether (hvis du altså kan lide svampe) Du kan importere jord for at få traeer til at vokse i Nether

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark