Minecraft-bogen - Tips og triks

Vejen til End

-

End er den sidste dimension, du kan besøge i Minecraft, og det er her den maegtige ender-drage holder til! Men før du kan besejre dragen og erobre End, må du vide, hvordan du kommer derhen.

SÅDAN FINDER DU END-PORTALEN

Med End-portalen er du et skridt naermere den skaebnesva­ngre kamp mod ender-dragen, men det er ikke lige sådan at komme dertil. Selv om det ikke er den eneste måde, du kan nå End på, er denne trin-for-trin-guide det bedste bud:

Draeb endermen og saml så mange enderperle­r, du kan. Stop først, når du har omkring 64 perler.

Find diamanter nok til at lave en diamanthak­ke.

Udgrav obsidian. Du kan lave det selv eller finde det langt under jorden.

Byg en Nether-portal og hop ind! Tag alt det med, du skal bruge for at overleve, inklusiv fortrylled­e våben og trylledrik­ke.

Find en Nether-borg. Her skal du draebe blaze-fjender og samle blaze-staenger – så mange som muligt!

Returner til hovedverde­nen og lav dine blaze-staenger om til blaze-pulver.

Kombiner blaze-pulveret med ender-perler for at lave så mange ender-øjne, du kan. Du skal bruge mindst 11, men så skal intet gå alt på vejen. Fortsaet derfor, indtil du har mindst dobbelt så mange.

Kast dine ender-øjne, og følg dem til den naermeste faestning. Sørg for, at du har mindst 11 øjne tilbage, når du går ind i faestninge­n.

Udforsk faestninge­n indtil du finder portalrumm­et.

Fyld derefter rammen rundt om portalen med ender-øjne. Du skal brug 12 i alt for at aktivere vejen videre (og der er ét øje i forvejen).

Du kan nu gå gennem End-portalen. Men sørg først for for, at du er klar – den eneste vej tilbage er ved at draebe enderdrage­n eller dø i forsøget.

TIPS OG TRICKS

Hvis du ikke kan finde en

End-portal i faestninge­n, gaelder det bare om at finde en anden faestning. Nogle gange kan portaler gå i stykker!

Der er flere faestninge­r i hver spilverden, så smut bare ud af den, du har besøgt, og led videre.

Det gør du ved at gå i en ret linje – kast et ender-øje med jaevne mellemrum, lige indtil et af dem flyver en anden vej. Følg dette!

Hvis du spiller i Pocket Edition, kan du spare ender-øjne ved at lede efter faestninge­r under landsbybrø­nde.

Ender-øjne kan samles op igen, efter at de er blevet kastet, men hver femte øje vil blive knust. Derfor er det altid smart at have flere med sig.

Du kan købe ender-perler af praester for fem-syv smaragder, men det er umuligt at få fat i blaze-pulver uden at besøge Nether!

 ??  ?? Vejen til End begynder i Nether Draeb blazefjend­er for at få blaze-staenger Kast et ender-øje op i luften, og det vil flyve mod en faestning
Vejen til End begynder i Nether Draeb blazefjend­er for at få blaze-staenger Kast et ender-øje op i luften, og det vil flyve mod en faestning
 ??  ?? Faestninge­rne er formet som labyrinter Og så skal du bare draebe en drage. Ingen stress! Men du vil finde portalen før eller siden!
Faestninge­rne er formet som labyrinter Og så skal du bare draebe en drage. Ingen stress! Men du vil finde portalen før eller siden!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark